בגדי דיוויד החדשים
רבים ניסו להביאו, אבל רק אריק שיבק, המאמן הנוכחי, יחד עם עזרה גדולה מצד מכבי ת"א, הצליח במשימה • שפשפו את העיניים: דיוויד בלות'נטאל לבש אתמול את המדים הלאומיים

שמונה שנים מיום הגעתו לישראל, לבש אתמול דיוויד בלות'נטאל לראשונה את מדי נבחרת ישראל. אולי היו כאלה ששיפשפו את העיניים, אולי היו כאלה שלא האמינו שזה יקרה, אבל זה קרה.
היו מאמנים שניסו (קצורין) וכאלה שלא ניסו במחשבה שזה לא אפשרי (שרף). אריק שיבק, שהצהיר מהיום הראשון שבלות'נטאל נמצא בסגל נבחרת ישראל, הצליח.
לא רק שיבק הצליח, אלא גם מכבי ת"א. הצהובים היו מודעים לביקורת על כך שבלות'נטאל כבר בן 30 ועדיין לא שיחק בנבחרת, כמו גם לביקורת שתתעורר אם גם בקמפיין הזה הוא לא ישתתף. כך שבמכבי עשו מאמץ גדול והפעילו את כל הלחץ הדרוש.
"הבנתי שזה חשוב למכבי ואני חייב לכבד את זה. מכבי זה המועדון שלי, הוא משלם את משכורתי, ואני חייב להתחשב בו. עשיתי את זה בשביל מכבי, אבל קודם כל בשביל ישראל", אמר אתמול בלות'נטאל.
הפורוורד מרגיש שהוא מייצג את ישראל מזמן: "כשאני משחק ביורוליג עם מכבי אני מרגיש שאני מייצג גם את ישראל, וזה כבוד בשבילי".
"יש לי מחויבות לישראל"
אולי היה קשה להביא אותו לנבחרת, אבל נראה שמהרגע שהוא שם, תהיה זו המקצוענות שכל כך אופיינית לשחקן, שידוע באהבתו להתאמן. אין חשש שיהיה כאן מתאזרח שיפרק את הנבחרת או יעשה בלאגן.
הוא מודע לכך שהיו לא מעט אנשים שחשבו שהיום הזה לא יגיע: "בשנים שעברו תמיד קרה משהו. פעם ניסיתי להגיע לאן.בי.אי, פעם נולד לי ילד ופעם עברתי ניתוח. השנה הרגשתי טוב פיזית. יש לי מחויבות למדינת ישראל. עבורי זה כבוד גדול לייצג את המדינה. זה משהו שאני חייב לעשות עבור האזרחות שלי. אני גם חושב שזה רווח מקצועי בשבילי. זה השלב שבו בדיוק אני מתחיל לשחק בארה"ב, אבל במסגרות לא מחייבות, ולשחק במקום זה במסגרת מקצוענית מחייבת יכול להיות יתרון".
ולשאלת שיבוצו של בלות'נטאל בפאזל, התייחס שיבק: "יש לנו בעמדות שלו את השחקנים מהטובים באירופה וגם שחקן אן.בי.אי, עשינו התאמות לעניין הזה, ואל תתפלא אם תראה הרכבים של שני מספרי שלוש ושני מספרי ארבע על המגרש ולא נשחק בהכרח עם סנטר טבעי".
שיבק מודע שלהרכבים האלה עשויה להיות בעיה הגנתית מול סנטרים מאסיביים דוגמת ניקולה פקוביץ' ממונטנגרו: "ננסה להפוך את החיסרון הזה ליתרון", אמר המאמן הלאומי.
ליגת הקיץ באן.בי.אי. עומרי כספי עלה בחמישייה ושיחק 26 דקות שבהן תרם 7 נקודות ו-4 ריבאונדים בניצחון סקרמנטו על לוס אנג'לס לייקרס, 84:90, במחזור השני של ליגת הקיץ בלאס וגאס. דימארקוס קאזינס, הרוקי של הקינגס, הצטיין עם 19 נקודות ו-12 ריבאונדים.
בהכנת הכתבה השתתף אורי סביר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו