תיעוד: חיסול המחבל מפיגוע הדריסה

קשה לצפייה • המחבל חוסל זמן קצר לאחר שדרס ודקר אזרחים שהמתינו בתחנת האוטובוס

הסכין ששימש את המחבל // צילום: חטיבת דובר המשטרה // הסכין ששימש את המחבל ,
הסכין ששימש את המחבל // צילום: חטיבת דובר המשטרה // הסכין ששימש את המחבל

סרטון שצולם על ידי אזרחים זמן קצר לאחר פיגוע הדריסה ברחוב מלכי ישראל בירושלים, מתעד את חיסול המחבל. המחבל התנגש במכוון בתחנת אוטובוס בה שהו שלושה בני אדם, לאחר מכן יצא כשהוא מחזיק בסכין קצבים והחל לדקור את האזרחים שנפגעו. 

דקות לאחר מכן, מחבל ממזרח ירושלים הגיע עם רכב לרחוב מלכי ישראל, סטה מנתיבו, עלה על המדרכה ודרס שלושה אזרחים בסמוך לתחנת אוטובוס. לאחר דריסתם יצא מהרכב עם סכין קצבים והמשיך לתקוף את הנפגעים באכזריות. אחד הנפגעים מת במקום.

מאבטח אזרחי הבחין במחבל, צמצם טווח לעברו, ירה ופצע אאותו. המחבל נפל וקם שנית וניסה לפגוע במאבטח. בתגובה המאבטח ביצע ירי נוסף לעברו. שוטרי מג"ב שהיו בסמוך הגיעו במיידי, הבחינו במחבל כשידו מוסתרת, ביצעו ירי מדויק לעברו ונטרלו אותו.

מפקד מחוז ירושלים ניצב משה (צ'יקו) אדרי שיבח את המאבטח ושוטרי מג"ב ואמר: "המאבטח גילה תושיה, פעל באומץ לב אל מול המחבל ועצר את מסע הרצח שלו, השוטרים שהגיעו במהירות הגיבו במקצועיות ובנחישות ומנעו המשך פגיעה בחפים מפשע. ביטויי האומץ של שוטרים ואזרחים מול האירועים השונים, תוך סיכון חיים הם עדות ברורה ליישום הערך המרכזי של ערבות הדדית. 

עם זאת, מצופה למתוח עוד מעט את היריעה גם לתחום של השיח הציבורי במגזרים השונים, ראוי שיהיה שיח מאופק ובלתי מתלהם, כזה שמשקף דו קיום ולא מסתיים במעשים אלימים". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר