תחילת העונה האמיתית

אחרי עונה רגילה אפורה ונטולת דרמות, ייצא הערב הפלייאוף בליגת העל לדרך • מכבי ת"א תעבור את בני השרון בדרך לפיינל פור • בכל יתר סדרות רבע הגמר שום תוצאה לא באמת יכולה להפתיע

צילום: אלן שיבר // פרקינס, פינוק וברנר נאבקים על כדור

העונה הרגילה היתה אפרורית והפיינל פור יהיה של מכבי ת"א, כך שמה שיכול להציל במשהו את הכבוד של העונה הזו הוא רק הפלייאוף שמתחיל הערב.

מהעונה שעברה הוסיפו את שלב הפלייאוף לפני הפיינל פור. להזכירכם, סדרות רבע הגמר של העונה שעברה התחילו בניצחון מדהים של אשקלון בנוקיה והסתיימו במשחק חמישי במותחן נהדר בין גלבוע/גליל לחולון, אז אולי בכל זאת יש תקווה.

הסגורה

מכבי ת"א – בני השרון (20:55, ערוץ 10). מאזן העונה: 0:2

בני השרון, שבקושי השתחלה לפלייאוף, היתה מהיחידות שהקשו על מכבי גם במשחק הליגה בהרצליה וגם בגמר הגביע. ולמרות זאת, כל תוצאה חוץ מ-0:3 צהוב תפתיע. בני השרון לא מצאה עונה שלמה את החוליה החסרה ולא תמצא אותה לפתע עכשיו. מכבי, שהיתה צריכה לשחק השבוע בפיינל פור היורוליג, מגיעה ממוקדת מטרה.

שימו לב: מכבי הפסידה את המשחק הראשון בבית בשתי הסדרות האחרונות ששיחקה (אשקלון אשתקד ופרטיזן בלגרד העונה).

הפתוחה

גלבוע/גליל – אשקלון (מחר, 19:35). מאזן העונה: 1:1

המפגשים בעונה הרגילה מייצגים את מה שקרה לגלבוע העונה. המשחק הראשון במחזור פתיחת הליגה היה האות לסיבוב ראשון מצוין של הקבוצה מהעמק והשני, שבו ניצחה אשקלון, סימן את הנסיגה של הקטשים בסיבוב השני.

מדובר בסדרה הכי שקולה. אשקלון מגיעה במומנטום אחרי סיבוב שני טוב, בעוד גלבוע לא מוצאת יציבות. גל מקל פרח בפלייאוף אשתקד, אבל כבר יש הסכמה שהחזרה שלו לקבוצה לא הצליחה. אשקלון היא הקבוצה המבוגרת בליגה, ובפלייאוף הניסיון מדבר.

שימו לב: אריק דניאלס, שקלע במשחקו הראשון 20 נקודות, הוסיף בארבעת הבאים 16 ביחד.

הקשוחה

מכבי חיפה – ברק נתניה (הערב, 19:35). מאזן העונה: 0:2

מי שמחפש כדורסל מבריק - שלא יבוא. מדובר בשתי קבוצות שמתבססות על הגנה ואגרסיביות, שמחפות על בעיות התקפיות. שתיהן מדורגות אחרונות בליגה עם כחמש שלשות למשחק. חיפה מזכירה את קבוצת הכדורגל של המועדון. גם היא מגיעה לשלבים המכריעים בנסיגה בולטת, אחרי שהפסידה שלושה מחמשת משחקיה האחרונים כמו כן, המקום הרביעי שבו סיימה מבטיח לה, אם תגיע, מפגש עם מכבי ת"א בחצי הגמר. בכל פעם העונה, כשחשבנו שלנתניה נגמר האוויר - טעינו. מצד שני, גם היא בנסיגה ונראה איך תצליח להתמודד עם שני משחקים בשבוע.

שימו לב: עידו קוז'יקרו פצוע.

השבירה

הפועל י-ם – מכבי ראשל"צ (19:40, ספורט 5). מאזן העונה: 0:2

גם הסדרה הזו היא שחזור של משחק פתיחת העונה. שתי הקבוצות עברו העונה תהפוכות בשביל כמה עונות, אבל מגיעות לפלייאוף במצב לא רע. לכאורה זו סדרה של ירושלים העדיפה והביתית. העניין הוא שהביתיות של ירושלים שבירה מאוד, ועל כך יעידו שמונת ההפסדים שספגה במלחה בכל המסגרות העונה. ראשל"צ בעצמה הפסידה שם רק לאחר הארכה. מדובר בשתי קבוצות ההגנה החלשות ביותר בפלייאוף, שבו, כידוע, מגיע זמן ההגנות לדבר.

בעונה שעברה ירושלים סיימה שנייה בהפרש של שלוש נקודות והיתה היחידה שעשתה 0:3 בפלייאוף, אבל נכשלה ברגעי האמת. העונה בונים בירושלים על דיאגרמה הפוכה.

שימו לב: טפירו נכנס לכושר.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר