ח"כ קיש: לחקור את יגאל סרנה שהישווה בין רה"מ להיטלר

הגיש תלונה ליועמ"ש ולמשטרה • סרנה מ"ידיעות": "לא השוויתי להיטלר; נוכח הרעש - הפוסט הוסר"

ח"כ קיש \ צילום: אלעד זמיר // ח"כ קיש  ,
ח"כ קיש \ צילום: אלעד זמיר // ח"כ קיש

ח"כ יואב קיש פנה אתמול במכתב תלונה ליועמ"ש ולמ"מ המפכ"ל בדרישה לחקור את עיתונאי "ידיעות אחרונות" יגאל סרנה על פוסט שכתב בפייסבוק שמשווה, לדבריו, את רה"מ בנימין נתניהו להיטלר. 

תחת הכותרת "הסתה, פגיעה בעובד ציבור ומעבר על חוק העונשים והדין הפלילי", כתב קיש (הליכוד) ליהודה וינשטיין ולניצב בנצי סאו: "נדהמתי לראות ברשת את הפוסט שכתב העיתונאי יגאל סרנה בהתייחסותו לתמונה של רה"מ. פוסט זה ניתן לפירוש רק בדרך אחת והיא השוואתו של רה"מ לגרוע שבצוררים ולגדול פושעי האנושות". בפוסט כתב סרנה לצד תמונתו של נתניהו עם הכלבה החדשה: "אלוהים, אתה הרי בן של היסטוריון. לא ראית מתי הצטלם רודן עם כלב זאב? שום זיכרון צילומי?" 

ח"כ קיש התייחס גם לפוסט שהעלה סרנה מוקדם יותר השנה: "חשוב להדגיש בהקשר זה, כי הדבר נעשה במודע ומתוך כוונה ותכנון מראש שכן אין זו הפעם הראשונה. ב־6 בינואר השנה פירסם מר סרנה פוסט נוסף שבו הישווה הנפת יד תמימה של רה"מ לשלום, למועל יד".

לדברי קיש, "לא ייתכן שעיתונאי יהפוך את כלי הכתיבה שלו לכלי נשק. מר סרנה חצה כל גבול ונראה שהשנאה שלו לרה"מ שיבשה את דעתו. ההסתה נגד נבחרי ציבור חייבת להיפסק. עם ישראל כבר שילם בעבר מחיר גבוה על הסתה נגד ראש ממשלה".

בתגובה מסר סרנה: "לא השוויתי לשום היטלר, אלא לכל רודן שמצטלם עם כלב. בעיניי, איש אינו היטלר. לא אחמדינג'אד ובטח שלא ביבי. הצעתי לו פשוט שיחייך לבני אדם. לא רק לכלב. נוכח הרעש, הסרתי את הפוסט".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר