המבצע המשטרתי להשתלת הכבד

הפקקים עיכבו את החולה בדרכו להשתלת כבד • שוטר תנועה החיש אותו לביה"ח

צילום: יהושע יוסף // רס"מ לייכט, אתמול. לחדר הניתוח - בבהילות

רס"מ רן לייכט, שוטר תנועה, התמקם אתמול בבוקר בצומת קדימה לפקח על הנהגים. את השגרה קטע חולה כבד בשנות ה-30 לחייו, שעצר לידו והתחנן: "מחכה לי תרומת כבד בבית החולים, בבקשה תעזור לי להגיע בזמן לניתוח".

האזרח, תושב שוהם, הוא חולה כבד מגיל 12, ולאחרונה חלה הידרדרות במצבו. לכן, כשקיבל ב-9:20 הודעה מבית החולים על כך שהגיעה תרומת כבד ושעליו להתייצב במחלקה בתוך חצי שעה - לא היה גבול להקלה שחש. רק הפקקים עמדו בדרכו. כשהבין שהמתנה בסבלנות מסכנת את חייו, פנה בתחינה לרס"מ לייכט שהיה בצומת.

"פתאום הגיח לעברי בחור ואמר שיש לו באוטו אדם שמחכה לתרומת כבד", סיפר אתמול רס"מ לייכט ל"ישראל היום". "הוא הסביר שיש לו חצי שעה להגיע לבית החולים, אחרת הכבד יינזק. מיהרתי לרכב וראיתי בן אדם בוכה: 'אני בסכנת חיים, זה הצ'אנס האחרון שלי לחיות', הוא אמר, לחוץ".

רס"מ לייכט זינק לניידת שלו יחד עם החולה, דיווח למוקד על המצב ופצח בנסיעה מבצעית: נהיגה בשוליים וחציית צמתים באור אדום - הכל כדי להגיע בזמן לביה"ח. בדרך אף התברר שהמוקדנית של משטרת התנועה שקיבלה את הדיווח על הנסיעה החריגה היא קרובת משפחתו של הבחור החולה.

"הוא סיפר לי שיש לו שני ילדים קטנים, ושהוא מחכה זה זמן רב להשתלה", שיחזר רס"מ לייכט. "אחרי 22 דקות נסיעה הגענו - והצוות הרפואי הכניס אותו מיד לניתוח". גם הכבד הגיע בנסיעת חירום של משטרת התנועה מביה"ח בילינסון לאיכילוב, בשל עומסי התנועה.

התורם הוא גבר בן 67 שנפטר באותו הבוקר, ומשפחתו הסכימה לתרום איברים.

אמש, סמוך לשעה 23:00, הסתיים הניתוח בהצלחה, כשמצבו של החולה יציב. הוא הועבר ליחידה לטיפול נמרץ כללי להמשך התאוששות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר