"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כמה עולה לנו הבריאות?
דוח חדש חושף כי האזרחים מממנים כ-62% מכלל עלויות שירותי הבריאות בישראל • הוצאת הבריאות בישראל היא מהנמוכות ב-OECD
62% מעלות מערכת הבריאות - עלינו // צילום ארכיון: gettyimegas // 62% מעלות מערכת הבריאות - עלינו

כמה עולה לנו הבריאות?

דוח חדש חושף כי האזרחים מממנים כ-62% מכלל עלויות שירותי הבריאות בישראל • הוצאת הבריאות בישראל היא מהנמוכות ב-OECD

מערכת היום
, עודכן

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (שני) דו"ח מדאיג על מצב מערכת הבריאות בישראל המתבססים על נתוני שנת 2014. ביחד עם מס הבריאות, שגם אותו הממשלה גובה מהאזרחים, משקי הבית משלמים בפועל 51.8 מיליארד שקלים, שהם כ-62% מכלל עלויות שירותי הבריאות בישראל.

לפי הנתונים, משקי הבית נאלצים לשלם מכיסם לא פחות מ-31.8 מיליארד שקלים, מתוכם 7.5 מיליארד שקלים לביטוחים, כולל ניתוחים פרטיים, ו-3.65 מיליארד שקלים לאשפוז סיעודי ממושך.

הממשלה משלמת מתקציב המדינה רק 30.9 מיליארד שקלים, שהם כ-37% בלבד מכלל עלויות שירותי הבריאות בארץ. בעוד שחלקם של משקי הבית במימון עלויות שירותי הבריאות עולה משנה לשנה – חלקה של הממשלה נבלם ברמה של 37% בלבד.

עוד מראים הנתונים כי ההוצאה הלאומית לבריאות בשנת 2014 הסתכמה ב-83.6 מיליארד שקלים, שהם 7.6% בלבד מהתוצר השנתי של המשק. שיעור זה נמוך בהשוואה לאחוז ההוצאה לבריאות הממוצע ב-OECD העומד על 9.4% מהתוצר. לשם השוואה שיעור ההוצאה לבריאות בארה"ב הגיע ל-17.1% - פי 2.25. אחוז ההוצאה לבריאות בישראל נמוך בהשוואה למרבית מדינות ה-OECD – ורק בשבע מדינות אחוז ההוצאה לבריאות נמוך מזה בישראל. אחוז ההוצאה הנמוך ביותר נרשם באסטוניה, מקסיקו ובטורקיה שם הוא עומד על 5%-6% בלבד.

הכתבה הכי נקראת: בת 11 שנאנסה על ידי בן הזוג של אמה - ילדה

ההוצאה לבריאות בישראל לנפש מסתכמת ב-2,452 $ בלבד, נמוך ב-44% בהשוואה לממוצע ה-OECD שעומד על מעל 4,400 $ לנפש. לשם השוואה, ההוצאה לבריאות לנפש בארצות הברית מסכמת ב-9,086 $ - פי 3.3. מהדו"ח מתברר כי מבוטחי קופות החולים משלמים מכיסם השתתפות עצמית בסך 3.6 מיליארד שקלים עבור שירותי בריאות שונים. ביטוחי שב"ן מחזירים חזרה לציבור המבוטחים רק 80% מהפרמיות, מנגד חברות הביטוח הפרטיות מחזירות פחות מ-60% מההכנסות שלהן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...