איראן: "גופת אחיינו של מוסאווי נעלמה"

האופוזיציה: השלטונות העלימו את הגופה כדי למנוע הלוויה המונית • מאות מפגינים ומנהיגי אופוזיציה נעצרו • הבית הלבן גינה את "הדיכוי"

צילום: רויטרס // הפגנת תמיכה באופוזיציה האיראנית בברלין, אתמול ,
צילום: רויטרס // הפגנת תמיכה באופוזיציה האיראנית בברלין, אתמול

המהומות באיראן נמשכו אתמול. העימותים הקשים בין כוחות המשטר לבין המפגינים גרמו שלשום למותם של 15 בני אדם לפחות.

הטלוויזיה הממלכתית באיראן ייחסה את הרג האזרחים ל"טרוריסטים", ואילו האופוזיציה האיראנית טענה אתמול כי כוחות הביטחון עצרו את שר החוץ לשעבר, איברהים יאזדי, מנהיג תנועת החירות במדינה.

עוד דווח כי גופת אחיינו של מנהיג האופוזיציה, מיר חוסיין מוסאווי, שנהרג שלשום בעימותים, נעלמה מבית החולים, והשערת האופוזיציה היא כי הדבר נעשה במטרה לסכל את האפשרות שהלווייתו תהפוך להפגנה גדולה נוספת נגד המשטר. "לצערנו, נלקחה גופתו של אחי מבית החולים ואנחנו לא מצליחים למצוא אותה", אמר אתמול אחיו של ההרוג.

המתיחות באיראן הורגשה אתמול היטב, בעיקר בבירה טהרן, בעקבות אירועי שלשום, שהיו הקשים ביותר מאז תחילת ההפגנות לפני שישה חודשים לאחר הבחירות לנשיאות.

באתרי האינטרנט של האופוזיציה דווח אתמול כי בעקבות האירועים עצרה המשטרה כמה אישים המשתייכים לזרם הרפורמיסטי במדינה. בין העצורים שני יועצים קרובים של הנשיא לשעבר מוחמד חתאמי, שישה יועצים קרובים של ראש הממשלה לשעבר ומנהיג האופוזיציה, מיר חוסיין מוסאווי. עוד דווח שמאות פעילים נעצרו בתגובה לגל ההפגנות.

סגן מפקד משטרת טהרן, אחמד רזה רדאן, ניסה אתמול להתגונן, והסביר כי חלק מההרוגים מתו בעקבות נפילה מסתורית מגשר וחלקם נדרסו. השלטונות ייחסו את ההרג ל"טרוריסטים" ואף האשימו כלי תקשורת זרים בעידוד המהומות. ככלל, המשטרה סירבה להודות כי מפגינים נהרגו מ"ירי ישיר נגדם" וטענה כי מוסאווי הצעיר נהרג מ"תוקפים לא מזוהים".

בינתיים ממשיכים אתרי האינטרנט לספק את המידע הרב ביותר על המתרחש, כיוון שעיתונאים אינם מורשים לסקר את האירועים. רשת הטלוויזיה "דובאי טי.וי" מסרה אתמול כי אחד מכתביה נעלם.

אתמול גינו ממשלות שונות באירופה והבית הלבן את "הדיכוי הבלתי צודק" של המפגינים באיראן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר