המנון לסוביניון

ההרפתקן שחלם לייצר את הסוביניון בלאן המושלם

טעימות ביקב דגנו. הבן (מימין) ממשיך את דרכו של אביו (שני משמאל), שנהרג בתאונה

הייתי רוצה לבקש מכם לעזוב עכשיו את כל מה שאתם עושים וללכת לרכוש בקבוק של יקב דידייה דגנו - אבל אני לא יכול לעשות את זה. גם בגלל המחיר הגבוה של היינות, אבל בעיקר מפני שאחריהם יהיה לכם קשה מאוד ליהנות מסוביניון בלאן. ואני אומר את זה מניסיון.   

דידייה דגנו, שנהרג בשנת 2008 בתאונת אולטרלייט שהטיס בעצמו, החליט לייצר באזור פואי פומה שבעמק הלואר את הסוביניון בלאן הטוב בעולם. לפחות לטעמי הוא הצליח. כרוכב אופנועים מקצועי לשעבר ואדם שלא נרתע מסיכונים, דגנו הגדיל משמעותית את צפיפות הנטיעות בכרמים, הוריד את נפח היבול, השתמש בחביות סיגר ארוכות וצרות ובחביות מקוררות במים, הפריד את החלקות על פי אופיין, יצא לבצור אחרי שהשכנים שלו כבר איפסנו את המזמרות, וחרש את הכרמים בעזרת סוסים - כל זה ללא השכלה ייננית פורמלית. לאחר מותו לקחו את המושכות ילדיו: לואי־בנג'מין ושרלוט, שעבדו לצידו ביקב, והם ממשיכים לעשות סוביניון בלאן כמו שאף אחד בעולם לא יכול לעשות. 

Blanc Fume de Pouilly

אם אתם קוראים ביקורות יין, בוודאי נתקלתם כבר בצמד המילים הלא מעורר תיאבון "שתן חתולים". היין הזה, מבציר 2011, המהווה חצי מהייצור של היקב, לא השאיר לי ברירה אלא להשתמש בהן. שתן חתולים, חדר מדרגות תל־אביבי - לא משנה איך תחליטו לקרוא לריחות האלה, הם שם ובגדול, משולבים בריחות הדרים, פירות טרופיים, פירות כתומים בשלים, עשבים ופרחים, כהקדמה ליין בעל מרקם רך וסיומת ארוכה. אחיו הבוגר, מבציר 2009, הרגיש צעיר ממנו, עם ריחות ים ופירות טריים, מבנה חד וסיומת שמרחפת כמו פרפר ועוקצת כמו דבורה. המחיר: כ־280 שקלים. 

Pur Sang

משמעות שמו של היין היא "דם טהור" או "גזעי". הוא נעשה מענבי חלקת חימר וגיר הפונה לדרום ולדרום־מזרח, תסס והתיישן בחביות עץ, והוא - תסלחו לי על ההתלהבות - יין מדהים. מהמפגש הראשוני עם האף ברור ש־Pur Sang 2011 הוא משהו אחר לגמרי. יש לו ריחות מבושמים של עשבי תיבול רעננים, מינרלים, פרי הדר, פרי טרופי ואגוזים. בפה מתגלה יין חד ומורכב, עם חמיצות נהדרת וסיומת מרגשת. היין מבציר 2010 מרגיש קצת יותר בשל וקצת פחות חד, אבל שומר היטב על האופי הירקרק שלו. המחיר: כ־335 שקלים. 

Buisson Renard

היין, שנעשה מענבי חלקה הסמוכה לבית דגנו, תסס והתיישן בחביות עץ גדולות. ליין מבציר 2011 יש ריחות מרוכזים של מינרלים מיוזעים, פירות טרופיים, הדרים ומנטה, מבנה מוצק וסיומת מרירה. לאחיו הגדול מבציר 2010 יש טעמים וריחות של אשכוליות טריות ופירות לבנים וסיומת דבשית מתקתקה. Buisson Renard הוא יין למתקדמים. במקום לנסות להיות נחמד, הוא דורש לא מעט תשומת לב והקשבה. ואם כבר מדברים על תשומת לב, נראה לי שלמי שיצליח ליישן אותו כמה שנים צפויה חוויה מהנה במיוחד. המחיר: כ־390 שקלים. 

Silex

סילקס, או בעברית "צור", הוא מרכיב משמעותי באדמת המדרונות הגבוהים של הכפר סנט אדלן. ליין, שנעשה מענבי גפנים בוגרות והתיישן בחביות עץ גדולות, יש ריחות מאופקים של סלעים רטובים, פרחים, עשבי תיבול והדרים, מרקם רך וטעמים מרוכזים, מאוזנים ומורכבים במיוחד. יין במחיר כזה חייב לספק חוויה חד־פעמית, ו־Silex 2011 לא רק יעניק לכם את החוויה הזו - הוא יגרום לכם לחשוב מחדש על כל מה שאתם יודעים על סוביניון בלאן. המחיר: כ־490 שקלים. 

חשוב לדעת: המחירים לחברי ג'יאקונדה. להצטרפות: http://www.giaconda.co.il

yairgath@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר