שטיין במח"ש // צילום: נועם ריבקין פנטון // שטיין במח"ש

שטיין: "איני יודע אם פישר תכנן לי מלכודת דבש"

תמלילי החקירה הנחשפים בפרשת עו"ד רונאל פישר מגלים: ניצב ברונו שטיין מאשר בחקירתו במח"ש כי קיבל לכאורה טובות הנאה מעו"ד פישר ומהקבלן יאיר ביטון. להגנתו טוען שטיין, כי החזיר את שווי טובת ההנאה לפישר בדרכו שלו

פרטים חדשים על פרשת פישר: ההסתבכות של ניצב (בדימוס) ברונו שטיין בפרשת יחסיו עם עו"ד רונאל פישר משתקפת היטב בגרסה שמסר לחוקרי מח"ש ב-9 בחודש זה. שטיין מאשר, למעשה, כי קיבל טובת הנאה מפישר ומהקבלן יאיר ביטון. עם זאת, שטיין טוען להגנתו, כי השיב את טובת ההנאה לפישר בדרך אחרת, בדרכו שלו.

שטיין, בן 54, שימש כמפקד מחוז המרכז של המשטרה. לפני כן שימש בתפקיד כמפקד אגף התנועה של המשטרה. הודעתו במח"ש בה הוא מודה בקבלת טובת הנאה מפישר מטרידה ומעוררת מחשבות נוגות במיוחד כאשר מדובר בקצין כל כך בכיר שהיה מועמד למפכ"לות. מצד שני מלמדת טובת ההנאה על מסוכנותו של פישר ששקד לפתח עמו יחסים אסורים.  

יאיר ביטון // צילום: אורן בן חקון

החקירה הגלויה נגד שטיין נפתחה בעקבות מידע מאוחר שמסר לחוקרים רפ"ק ערן מלכה בעקבות הסכמתו לשמש עד מדינה בתיק נגד פישר ונגד מעורבים נוספים, ביניהם נגד עו"ד רות דוד ששימשה פרקליטת מחוז תל אביב בין השנים 2002 ל-2010. בין הנאשמים הנוספים הנכללים בכתב האישום הוא הקבלן יאיר ביטון (מבעלי חברת ב. יאיר) שהיה לקוח חשוב של פישר ודוד. 

לפני כחודש וחצי הואשמו פישר ומלכה בבית המשפט המחוזי בירושלים בעבירות של שוחד, מרמה, שיבוש מהלכי משפט ובעבירות נוספות. נטען נגדם, כי סחרו במידע מודיעיני רגיש ביותר שסיפק מלכה לפישר. דוד הואשמה בשתי עבירות של שיבוש מהלכי משפט ובעבירה של קבלת נכסים שהושגו בפשע. על מסוכנותם של פישר מלכה ניתן ללמוד מהחלטת השופט המחוזי כרמי מוסק לפני כעשרה ימים, שהורה לעוצרם עד לתום ההליכים. בין היתר קבע השופט, "אין מדובר בעבירות כלכליות גרידא שבוצעו לכאורה אלא בעבירות שפוגעות באופן חמור ביסודות שלטון החוק". 

פישר // צילום: אורן בן חקון

שטיין: "אתם באמת חושבים שאפשר לקנות אותי ב-4,000 שקלים?"

הבה נחזור לשטיין: בחקירתו הודה שטיין, כי היה זה פישר ששילם לסוכנות הנסיעות 1,100 דולר עבור נסיעתו לבודפשט. בתגובתו אמר שטיין, כי "אני החזרתי לו בשעון (של המותג סונטו) וגם חמסה מתנה הביתה". להגנתו הוסיף, כי הוא זה (שטיין) ששילם עבור שתי ארוחות, לפני הטיסה לבודפשט, כאשר סעד עם פישר ואשתו. סעודה אחת, זכר הקצין הבכיר לספר, עלתה לו 1,300 שקלים. "אם נשקלל את כל הדברים שהבאתי לרונאל מול מה שהוא הביא לי, אז יוצא שאני הבאתי לרונאל דברים יותר יקרים. אם רונאל תכנן מלכודת דבש אז איני יודע. אתם באמת חושבים שאפשר לקנות אותי ב-4,000 שקל. תבדקו את חשבון הבנק שלי ותראו איזה הוצאות יש לי על ילדיי בשנה וחצי האחרונות".

החוקר: "לגבי הביקור בחו"ל מי שילם על הנהג והעובד?"

שטיין: "הם היו עובדים של יאיר ביטון. רונאל אמר שהוא חבר טוב שלו והוא יעזור לנו. הסתובבנו עם הטרנזיט יומיים במשך 4-5 שעות כל פעם".

חוקר: "ברונו, האם בדיעבד אתה מבין שהמצב הוא בעייתי? שרונאל מימן לך טיסה וביטון מממן לך שהות ונהג?"

שטיין: "רונאל סגר 'דיל' ובגלל זה החזרתי לו את שווה הערך. יאיר ביטון, עם הנהג שלו, זה היה עניין חברי ולא בא ממקום של לקבל הטבה של מישהו. ביטון הוא חבר של רונאל".

חוקר: "בגרסתך אתה אומר החזרתי את הכסף לרונאל בצורה מסוימת. שעון, חמסה, ארוחות. לביטון החזרת שווה ערך לגבי הנהג והמלון?"

שטיין: " עבור הנסיעה והנהג לא נתתי לביטון. לא החזרתי לביטון"

חוקר: "למה לא החזרת לביטון?"

שטיין: "אני מודה, מול יאיר ביטון לא עשיתי את החישוב הזה".

חוקר: "האם זה בסדר?"

שטיין: "זה לא היה נראה לי משמעותי".

עו"ד רות דוד // צילום: אורן בן חקון

דוד: "או שברונו סיפר לי או שרונאל סיפר"

במסגרת היחסים ההדוקים שנרקמו בין פישר לשטיין לא נעדרה עו"ד דוד שותפתו כאמור של פישר. מעדותה עולה, כי פישר או שטיין (או שניהם ביחד) פנו אליה כדי שהיא תפנה לראש מח"ש אורי כרמל במטרה לסייע לשטיין.

חוקר: "את זוכרת שהתקשרת או פנית לאורי כרמל וביקשת שיוציאו הודעה לתקשורת לפיה הוחלט שלא לחקור את ברונו במח"ש?" 

דוד: "היתה תלונה אנונימית נגד ברונו בעניין עבירת מין או משהו שקשור למין. היתה לתלונה הזו פרסום, אך מח"ש החליטו שלא לחקור. יכול להיות שביקשתי בשמו של ברונו. ביקשתי שתצא הודעה מסודרת שהוחלט שלא לחקור".

הואיל ודוד לא היתה פרקליטתו של ניצב שטיין היא נשאלה: "איך העניין הזה הגיע לידיעתך?"

דוד: "או שברונו סיפר לי או שרונאל סיפר – או ששניהם סיפרו"

פרק נכבד בחקירתה המשלימה של דוד ב-8 בחודש זה, עסק בפנייתה לעו"ד נסים מירום, תובע בכיר ומוערך בפרקליטות מחוז תל אביב, כדי לשמש כיועץ המשפטי של חברת מע"צ הנמנית על לקוחותיו של פישר. כאשר פנתה דוד לעו"ד מירום הוא שימש כתובע המלווה את החקירה הסמויה נגד יאיר ביטון והחברה שבשליטתו. החוקרים חקרו חשד, כי פנייתה של דוד לעו"ד מירום לא היתה תמימה או צירוף מקרים (כגרסתה), אלא לגרום לשיבוש הטיפול בתיק על ידי פרישתו של עו"ד מירום מהפרקליטות. חוקרי מח"ש ביקשו ממנה תשובה לשאלה: מה קורה כאשר בתיק כזה סבוך גורמים להוצאתו הפתאומית של התובע המלווה את החקירה זה שנתיים: "האם זה עוזר לקידום התיק?" שאל באירוניה חוקר מח"ש עמית גולד. על כך השיבה דוד בהתחכמות כאשר ענתה "זו שאלה תיאורטית", אולם מיד השיבה תשובה הברורה לכל הדיוט: "זה עלול לעכב את התיק".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...