"חקירת הצתת הכנסייה: בסדר עדיפויות גבוהה"

המפכ"ל דנינו דחה את הביקורת, לפיה לא בוצעו מעצרים נגד עברייני פשעי שנאה והבטיח: "נגיע למבצעים" • בביקור בהר הבית אמר: "תפילות יום השישי של הרמדאן במגמת שקט"

המפכ"ל דנינו // צילום: קוקו // המפכ"ל דנינו

מפכ"ל המשטרה רב ניצב יוחנן דנינו התייחס היום לאירוע השנאה אתמול בכנסיית טבחה בצפון, בו הוצתו חלקים מהמקום ורוססה כתובת נאצה. במהלך סיור בהר הבית לקראת תפילות יום השישי של המוסלמים אמר דנינו: "אלו אירועים קשים וחמורים, גם האירועים שהיו בעבר. בעיקר קשה הניסיון לפגוע במרקם החיים הכל כך עדין. שמים את הדבר הזה בסדר עדיפויות גבוה".

"מלחמת התרבות": אמנים הפגינו נגד רגב

"בעבר", המשיך דינו, "הוגשו כתבי אישום ומעצרים על אירוע פשעי שנאה אחר. אנחנו משתפים פעולה יחד עם השב"כ, הקמנו יחידה שכל עיסוקה הנושא הזה. הוגשו כבר מספר כתבי אישום. מאוד קשה להגיע לחלק מהעבריינים כי מדובר בצעירים שאין להם עבר קודם, שהם עושים עבירה באישון ליל. למרות זאת הוגשו כתבי אישום. נגיע למבצעים, צריך בעניין הזה לא לוותר ונגיע למבצעים גם הפעם".

המפכ"ל דנינו והשר לביטחון פנים סיירו יחד בהר הבית בעיר העתיקה בירושלים ובחנו מקרוב את היערכות המשטרה לתפילות יום השישי של המוסלמים, ביומו הראשון של חג הרמדאן. השר ארדן אמר כי "אנחנו נמצאים בתחילת יום שישי הראשון לחג הרמדאן, וברגעים אלה מגיעים עשרות אלפי מתפללים". 

"שקט בהר הבית"

"המשטרה נערכה בצורה מיוחדת, כי בשנה שעברה אנחנו זוכרים שהאירועים התקיימו בזמן צוק איתן, רצח אבו חדיר ורצח הנערים. היו הקלות משמעותיות במיוחד, וזאת כדי לאפשר לכמה שיותר מתפללים וגם משטחי הרשות להגיע לכאן ושלא יעכבו אותם. חלק מההקלות לא מתקיימות בגלל חוסר ההיערכות של הרשות". 

המפכ"ל התייחס לכמות המבקרים המתפללים בהר הבית ואמר כי עד כה נרשם שקט. "יש כרגע כשבעים אלך מוסלמים על הר הבית. אנחנו מעריכים שיגיעו 100 אלף. לא היו מספרים כאלה בשנה שעברה בעקבות המצב הביטחוני אשתקד. כרגע כל ההגעה וכל ההיערכות הוכיחה את עצמה. רואים את הגעת המתפללים, כולם ממשיכים בשגרת החיים. יש לנו כרגע כאן על ההר יותר מ-2000 שוטרים". 

"מאוד מקווה שיום השישי הזה יצביע על מגמה של שקט ורוגע, של שקט פולחן בכל האזורים של המקומות הקדושים. היה כאן שקט יחסי בהר הבית בירושלים", סיכם דנינו.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר