"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"רפורמת הקורנפלקס" להורדת מחירי המזון היבש יוצאת לדרך
מטרתה של הרפורמה היא לאפשר הסדרים חדשים ועדכניים לייבוא מזון יבש בהתאם לעקרונות של רשויות בינלאומיות מתקדמות
צילום // אילוסטרציה: GettyImages // צילום

"רפורמת הקורנפלקס" להורדת מחירי המזון היבש יוצאת לדרך

מטרתה של הרפורמה היא לאפשר הסדרים חדשים ועדכניים לייבוא מזון יבש בהתאם לעקרונות של רשויות בינלאומיות מתקדמות

עדנה אדטו
, עודכן

ועדת השרים לחקיקה אישרה אתמול הצעת חוק ממשלתית של רה"מ ושר הבריאות בנימין נתניהו, שתאפשר פתיחה משמעותית של השוק לייבוא של מוצרי מזון יבש באמצעות אימוץ הנוהל הקיים באיחוד האירופי, תוך כדי הגדלת התחרות והפחתת המחירים לצרכן.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מדובר ברפורמה שגיבשה בשעתו ועדת לוקר, שבראשה עמד מנכ"ל משרד ראש הממשלה דאז, הראל לוקר, שזכתה לכינוי "רפורמת הקורנפלקס". מטרתה של הרפורמה היא לאפשר הסדרים חדשים ועדכניים לייבוא מזון יבש דוגמת פסטות, עוגיות, קטניות, אורז, פסטה וקורנפלקס בהתאם לעקרונות של רשויות בינלאומיות מתקדמות, כמו האיחוד האירופי, אך בלי לוותר על הפיקוח הנדרש לשם שמירה על בריאות הציבור. זאת החל מייצור המזון, דרך הייבוא לארץ, אחסנתו ועד מכירתו לצרכן הסופי.

הרפורמה צפויה להקל משמעותית את הליכי ייבוא המזונות היבשים לארץ, תוך כדי הסרת חסמים ביורוקרטיים הקיימים כיום ואימוץ השיטה האירופית לייבוא מזון ב"מסלול הירוק", ובלבד שיבואנים יצהירו כי הם עומדים בדרישות שנקבעו.

שרת המשפטים איילת שקד הורתה למשרדה לבדוק מה אפשר לעשות למען חולי הצליאק שאינם יכולים לצרוך מזון עם גלוטן, שכן מזון ללא גלוטן אינו נכלל בחוק שיביא להורדת מחירים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...