הסוכנות הפדרלית לניהול כוח אדם בארה"ב. המחשבים נפרצו // צילום: רויטרס // הסוכנות הפדרלית לניהול כוח אדם בארה"ב. המחשבים נפרצו

מתקפת סייבר על ארה"ב: האמריקנים חושדים בסינים

האקרים חדרו למחשבים פדרליים שבהם מידע רגיש על 4 מיליון עובדי ממשל • אחת הפריצות הגדולות ביותר מאז ומעולם • גורמים בארה"ב: "מקור הפריצה - סין"

שיא חדש למלחמת הסייבר בין ארה"ב לסין: האקרים פרצו לרשת המחשבים של סוכנות כוח האדם הפדרלית Office of Personnal) Management), המכילה מידע אישי על 4 מיליון עובדי ממשל בעבר ובהווה. אף על פי שהחקירה עדיין בחיתוליה, גורמים אמריקניים העריכו כי הפורצים פעלו מסין.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

דבר הפריצה נחשף על ידי הממשל ביום חמישי. על פי המידע שפורסם, הסוכנות זיהתה פעילות חשודה במחשביה באפריל ובדיקה של המשרד לביטחון פנים בתחילת מאי הסיקה כי אכן התרחשה פריצה כזו וכי תיקים של 4 מיליון עובדים היו בסכנה. הרשויות המעורבות לא הסכימו לחשוף בדיוק לאיזה מידע ניסו ההאקרים להגיע, אך חוקרי סייבר קשרו בין הפריצה למחשבי הסוכנות לפריצות אחרונות לרשתות של כמה מחברות ביטוח הבריאות הגדולות בארה"ב. כעת עברה החקירה לידי ה־FBI. 

המידע שנגנב מהמחשבים כלל מידע על סיווג ביטחוני ובדיקות רקע של עובדים משלושת העשורים הקודמים, ומדובר באחת הפריצות הגדולות ביותר למחשבי הממשל האמריקני מאז ומעולם. לא ברור כמה ממיליוני התיקים האישיים אכן נפרצו, אך רגישות המידע אינה מוטלת בספק. סוכנות כוח האדם הפדרלית אחראית על ההליכים סביב גיוסם של רוב רובם של עובדי הממשל בעבר ובהווה. 

אף על פי שטרם הוכרע באופן חד־משמעי מי עומד מאחורי הפריצה, גורמים רבים בארה"ב היפנו בסוף השבוע אצבע מאשימה לעבר בייג'ין. מקור ברשויות אכיפת החוק אמר שלשום לסוכנות הידיעות רויטרס כי "גוף או ממשלה זרה" הם אלו האחראים למתקפה האינטרנטית. 

עם זאת, לפחות בינתיים, בבית הלבן נמנעים מלהאשים את סין באופן רשמי. "הנושא עדיין תחת חקירה", אמר ביום שישי דובר הבית הלבן, ג'וש ארנסט. "ברור ששלבים ראשונים של החקירה יכולים להצביע על כיוון זה או אחר, אבל יש עדיין הרבה עבודה שצריכה להיעשות בטרם נוכל לרדת לעומקה של התקרית הזו".

מעבר לרמיזות על אחריותם של הסינים, בבית הלבן קראו לקונגרס שבשליטת הרפובליקנים למהר ולהעביר חקיקה חדשה, שתגביר את האבטחה על מחשבי הממשל. "הקונגרס האמריקני צריך לצאת מתקופת האבן ולהיכנס למאה ה־21, כדי לוודא שיש לנו את סוגי האבטחה הדרושים כדי להגן על מערכת מחשבים מודרנית", הטיח ארנסט. 

בתוך כך, בסין דוחים בתוקף את הטענות מוושינגטון. "סין מקווה שארה"ב תראה יותר אמון ושיתוף פעולה", אמר דובר משרד החוץ בבייג'ין, הונג ליי, בתדרוך עיתונאים בסוף השבוע. "העובדה שהם לא קודם כל חוקרים לעומק, ורק אומרים כל הזמן ש'זה אפשרי' שסין אחראית, היא לא אחראית ולא מדעית". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...