קוראים להם יינות לבנים, אבל האמת היא שהם שקופים. בשונה מיינות אדומים, שיכולים תמיד לחזור לעוד כמה חודשים בחביות כדי לספוג מהן עוד טעמים וריחות, או לקבל תוספות צבע וטעם מיינות אחרים, היינות הלבנים הצעירים לא מאפשרים ליקבים להסתתר. אם הם לא יהיו צלולים, נקיים ועשויים היטב, אף אחד לא ירצה להוריד אותם מהמדף ובטח לא לשתות אותם.
שבועות במדור האוכל:
מיקי שמו עם חמישה ממאכלי החלב שכולנו הכי אוהביםטנא גבינות מהשוק: מאיה דרין עם שני מתכונים מנצחים לחגאם בא לכם להשקיע השנה: מתכון לבצק עלים ביתי ו-3 אפשרויות נהדרות למילויגם הקיץ מושקים בישראל יינות לבנים מהבציר הקודם, ומשנה לשנה אפשר להרגיש את העלייה גם באיכות היינות וגם בכמות התוויות השונות. כל הסימנים מראים שישראל עוברת לשתות לבן, ובצדק. מי שמעוניין להתרענן הקיץ ביינות קרים, חמצמצים ומרעננים, מוזמן לבחור אותם מהרשימה הקצרה הזו, שיכולה לככב גם לצד מיטב הגבינות בחג שבועות הקרב ובא.
תשבי, אסטייט, ויונייה 2014
בהתחלה היה לי קשה לפענח את היין הזה, שנעשה מענבי הרי יהודה. הוא לא ממש לבן, אלא בעל גוון ורדרד עדין והריחות שלו לא הכי נקיים. מיינות בגילו אני לא מצפה למינרליות מהסוג הזה, אבל אחרי לגימה או שתיים התחלתי לחבב את חוסר השלמות הזה ואת העניין שהוא הביא איתו. כשר. מחיר: כ־55 ש'.
דלתון, פינו גרי 2014
על היין הזה לא צריך לדבר יותר מדי. צריך לשתות אותו, בלגימות גדולות במיוחד, אחרי שהוא בילה מספיק זמן במקרר. הוא נעשה מענבי הגליל העליון ללא מגע עם חביות עץ. יש לו צבע בהיר מאוד וריחות מאופקים של פירות לבנים, פירות טרופיים ופרחים, מרקם נעים, מבנה עגלגל וחמיצות מרעננת. כשר. מחיר: כ־60 ש'.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנותבור, אדמה, רוסאן 2014
רוסאן, זן לבן שהשורשים שלו נטועים בעמק הרון בצרפת, עושה בשנים האחרונות צעדים ראשונים בישראל. לרוסאן של תבור, שנעשה מענבי רמת הגולן, יש צבע זהוב עם נגיעות ירקרקות וריחות רעננים של פירות לבנים, פירות טרופיים ועשב קצור, המרקם שלו שמנוני, המבנה מלא והסיומת חמצמצה ומרעננת. כשר. מחיר: כ־60 ש' .
רקנאטי, גליל עליון, סוביניון בלאן 2014
סוביניון בלאן מסחרי וטעים שנעשה מענבי כמה כרמים בגליל העליון. יש לו צבע בהיר וצלול וריחות רעננים של פרי טרופי והדרים.
המגע שלו עם החך מאופק ונעים, החמיצות משולבת היטב בטעמי הפרי הטרי והסיומת מרעננת וחמצמצה. יין עשוי היטב, שמעניק תמורה טובה למחירו. כשר. מחיר: כ־65 ש'.
עמק האלה, EVERED Blanc 2014
בלנד העשוי ברובו מענבי סוביניון בלאן, עם תוספות של ויונייה ושרדונה, כולם גדלו בכרמי הרי יהודה. ליין, שחלק קטן ממנו בא במגע עם עץ חדש, צבע זהבהב נקי וריחות מתקתקים של משמשים בשלים, מלון, פרחים ותבלינים.
המגע עם החך תוסס מעט, החמיצות בולטת מאוד על רקע הטעמים הבשלים והסיומת חמצמצה ומרעננת. כשר. מחיר: כ־55 ש'.
עוד במדור האוכל:סקירת יינות של יקב ויתקין, מחלוצי הזרם הים־תיכוני בייננות המקומיתמיקי שמו עם 3 מאפי גבינה מלוחים שמתאימים לכל אירוע
הילה אלפרט בדקה: כך מגדלים (ומבשלים!) עופות אורגניים
המלצה על ג'ויה בסינימטק: איטלקית עם טוויסט
כרמל, ויניארדס, גוורצטרמינר 2014
יין חצי יבש שנעשה מענבי הגליל העליון. צבעו זהבהב עם נימות ירוקות והריחות שלו אופייניים לזן: מי ורדים, פירות טרופיים ופרחים. בפה מתגלה יין בעל חמיצות מעולה, מבנה מדויק, טעמים מאוזנים וסיומת ארוכה ונעימה. יופי של יין, שלמרות רמת הסוכר שלו, ימצא חן גם בעיני מי שלא אוהב מתוק. כשר. מחיר: כ־65 ש'.
רמת נגב, נווה מדבר לבן 2014
השילוב בין 80% ענבי שרדונה ל־20% סוביניון בלאן, שגדלו בכרמי מושב קדש ברנע שעל גבול מצרים ובכרמי הר הנגב, יצר יין זהוב ירקרק עם ריחות רעננים של פרי הדר, מלווים בנגיעה מינרלית. המרקם שמנוני מעט, החמיצות טובה מאוד והסיומת מרעננת. יין שקשה מאוד לא לחבב. כשר. מחיר: כ־70 ש'.
טריו, Spirit of Galilee, לבן 2014
היין הלבן הראשון מסידרת Spirit של יקב טריו נעשה ממאה אחוז ענבי סוביניון בלאן מהגליל העליון ותסס במיכלים ובחביות שמוגדרות ניטרליות. יש לו ריחות עמוקים של פרי טרופי ובשל, עשבי תיבול והדרים, מבנה בינוני, טעמים מאוזנים, חמיצות נעימה וסיומת קצרה. יין רציני, שכאילו נעשה בארץ הרבה יותר קרה. כשר. מחיר: כ־80 ש'.
טוליפ, ווייט פרנק 2014
יין חצי יבש, נעשה מענבי קברנה פרנק אדומים מהרי יהודה, שנסחטו במהירות כדי שהמיץ יישאר בהיר ככל האפשר, ומענבי סוביניון בלאן מהגליל העליון. יש לו צבע ורוד בהיר וריחות מפתים של פירות אדומים טריים ופרחים. המגע שלו עם החך אגרסיבי מעט, החמיצות מודגשת והסיומת מתקתקה ועשירה בטעמי פרי. כשר. מחיר: כ־80 ש'.
ברבדו, שרדונה 2014
נוסחה מנצחת לא מחליפים, והנוסחה של ברבדו, שכוללת תסיסה ויישון של חלק מהיין בעץ, מצליחה לנצח גם השנה. ליין יש צבע זהוב חגיגי וריחות של פרי לבן בשל, פרחים ותבלינים שנתמכים בנוכחות מדויקת של עץ. הטעמים שלו מאוזנים מאוד, החמיצות טובה והסיומת ארוכה ומתובלת. כשר. מחיר כ־90 ש'.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו