נבלם ניסיון לחסום את איילון
מחאת יוצאי אתיופיה: רחובות מרכזיים בת"א נחסמים לסירוגין בשל ההפגנה
כמה מאות בני אדם משתתפים כעת במחאתיוצאי אתיופיהבתל אביב. המפגינים יצאו מרחוב רוטשילד וחסמו את רחובות מרמורק ושאול המלך כשהם נמצאים בדרכם לכיכר רבין בת"א. מספר מפגינים ניסו לחסום את נתיבי איילון אך נבלמו.
רועי קסטרו
מוקדם יותר המשטרה התייחסה למחאה שמתרחשת בשעה זווציינה כי "מדובר בהפגנה מתוכננת ומאושרת , בכפוף לתנאים שהציב פיקוד המחוז תוך דיאלוג והסכמה עם גורמי ההנהגה המובילים את המחאה. מדיניות המחוז היא לעשות ככול שניתן על מנת לאפשר לבני הקהילה האתיופית ותומכיהם לבטא באופן חופשי את עמדותיהם, טענותיהם ואת תחושותיהם".
"השוטרים יהיו שם בשביל להגן על שלום המפגינים, תושבי המקום והציבור הרחב . לאור התבטאויות שונות מצד קיצוניים הקוראים ׳להפגנת כוח׳ עימות עם שוטרים ואף למעשי אלימות, השוטרים ערוכים היטב לקראת כל ניסיון לעבור על החוק או לשבש את הסדר הציבורי. כנגד העוברים על החוק תינקטנה פעולות אכיפה, בדגש למעצרים ולהגשת כתבי אישום בהליך מזורז .
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
המשטרה מבקשת שלאור מזג האוויר יש לתת תשומת לב מיוחדת לאוכלוסיות רגישות קשישים, נשים בהריון וילדים להצטייד בשתיה ככל שנדרש לטובת שלומם ובריאותם של כלל המוחים. "על כולנו לדאוג שהמחאה תעבור בשלום מבלי שיפגע איש ומבלי שחופש המחאה יוכתם באלימות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו