כל חג עמלות הקונדיטוריות השונות ברחבי הארץ על עוגות אטרקטיביות שילוו את החג. בראש השנה הן משדרגות את עוגות הדבש, בפסח את העוגות ללא קמח ובחג השבועות, אולי החג שהוא השיא מבחינת הקונדיטוריות, הן ממציאות מחדש את עוגות הגבינה.
שבועות במדור האוכל:
מיקי שמו עם עוגת גבינה בשלוש גרסאות שמוסיפות לה טעם וצבע
טנא גבינות מהשוק: מאיה דרין עם שני מתכונים מנצחים לחג
אם בא לכם להשקיע השנה: מתכון לבצק עלים ביתי ו-3 אפשרויות נהדרות למילוי
חג השבועות שבו נהוג לאכול מאכלי חלב הוא החג שהקונדיטורים אוהבים יותר מכל. בחג זה הם יכולים להפגין את היכולות שלהם, "להתפרע" ולמצוא פרשנות חדשנית לעוגות הגבינה המסורתיות.
השנה, בין השאר, אפשר למצוא בקונדיטוריות השונות עוגה בסגנון צרפתי עם תותים, טארט לימון מסקרפונה ואננס, עוגת גבינה עם קצפת וגרידת תפוז, עוגת קרים צ'יז עם מקרונס ודובדבני אמרנה, טארט מסקרפונה ואפרסקים ועוד. אבל לצד כל אלה הקונדיטוריות לא זונחות כמובן גם את עוגות הגבינה האפויות הקלאסיות ועוגות הגבינה עם הפירורים - שלמרות כל החידושים והפרשנויות - כבודן במקומו מונח.
המחירים כמובן מגוונים ואפשר למצוא עוגות בכל תקציב. המחירים מאמירים ככל שמדובר בקונדיטוריות המובחרות ובעוגות גדולות יותר המכילות תוספות מיוחדות.
מבדיקה שערכנו עולה כי מחיר עוגת גבינה יכול להתחיל ב־40 שקלים ל־700 גרם ולהגיע ל־159 שקלים לעוגה בקוטר 24 ס"מ - מחיר גבוה מאוד לעוגת גבינה המשמשת לאירוח בחג.
חג השבועות טומן בחובו הרבה מטעמים מפנקים דוגמת פשטידות ועוגות גבינה. חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, מציעה כיצד לעבור את החג בשלום.
לדבריה, בשם החג טמון העיקרון המוביל - שבועות מכיל בתוכו את המילה שובע. וזהו העיקרון הראשון, כי כששבעים - שולטים בכמות שנאכלת ולא מגזימים. אז, הדרך הראשונה להפחתת קלוריות שנאכלות בחג היא לדאוג לכך שנהיה שבעים באמצעות תכנון מראש, אכילה מסודרת והקפדה על דגנים מלאים ושפע ירקות.
אם אתם מכינים לבד - אפשר להפחית את כמות הקלוריות בעוגות הגבינה באמצעות הפחתת הסוכר והשמן במתכון. פחות כף סוכר זה פחות 60 קלוריות, וכך הלאה.
ברוב המתכונים אפשר בהחלט לנסות להפחית את כמות הסוכר. העוגה תישאר מתוקה ופחות משמינה. את אחוזי השומן אפשר להוריד קודם כל באמצעות בחירת מוצרי חלב דלי שומן: לדוגמה, שמנת 9% במקום שמנת עתירה בשומן. כמו כן, החליפו גבינות שמנות ברזות, העדיפו סירופים מופחתי שומן וכד'. מוצרים אלו יעזרו לכם להפחית את כמות הקלוריות במתכון ואת אחוזי השומן שבו. אפשר גם להפחית את כמות השמן. לדוגמה, במקום כוס שמן (שערכה 1,600 קלוריות), אפשר לשים חצי כוס שמן (800 קלוריות) ואת חצי הכוס השנייה להמיר במיץ תפוזים, יוגורט דל שומן או קפה חזק לפי הטעם. אפשר לנסות להתאים את התחליף לפי הטעם האישי.
כמו כן, אפשר לנסות פחות מהתוספות: לעיתים קרובות אפשר פשוט לוותר על התוספות (אחרי הכל אלו רק תוספות, ולא חלק מהותי במתכון). למשל, אפשר להוריד את כמות השוקולד צ'יפס או להחליף את הזיגוג במעט אבקת סוכר.
כך בדקנו ובחרנו
לקראת שבועות החלטנו לקיים את מצעד עוגות הגבינה המסורתי שלנו ולבחור את העוגות המצטיינות והטובות ביותר לדעתנו. לצורך כך ביקשנו מכל קונדיטוריה לבחור את עוגת הגבינה הכי טובה המוצעת לרגל חג השבועות. העוגות הגיעו למערכת העיתון בבוקר וסומנו במספרים בלבד מ־1 עד 16. לקראת הצהריים התאספו חברי מערכת "ישראל היום" וקיימו טעימה עיוורת של עוגות הגבינה. כל טועם ניסה את כל העוגות וציין את התרשמותו ואת הציון שבחר להעניק לכל עוגה. לאחר מכן שיקללנו את הציונים וההערות ובחרנו את 12 העוגות הטובות ביותר לדעתנו. הטועמים הפקירו את הדיאטה וטעמו ממגוון העוגות החדשות לחג השבועות הקרוב, והתוצאות לפניכם.
מקום 1:

בראון
עוגת גבינה מסקרפונה עם כתר אגוזי לוז
טעמנו: עוגה מתוקה במידה הנכונה, הגבינה מעולה ויש לה טעם לימוני וקליל. המרקם מושלם ותחתית העוגה פריכה וטעימה מאוד. האגוזים הוסיפו הרבה טעם וקריספיות. הרמוניה נהדרת של טעמים. מחיר: 110 ש' (1.2 ק"ג). להשיג בקונדיטוריית BROWN, ניסים אלוני 10 ת"א מתחם G, ובסניפי BUY THE WAY
מקום 2:

לחם ארז
עוגת גבינה אפויה
טעמנו: עוגה טעימה, מתוקה ומשובחת. זוהי העוגה האפויה הקלאסית. העוגה לא מתוקה מדי ומזכירה עוגה של פעם וזה לטובה. החיסרון היחיד הוא שהבצק בתחתית קצת נרטב והיה עדיף שיישאר קריספי.
מחיר: 119 ש' (1 ק"ג)
מקום 3:

קונדיטוריית שמו
עוגת שמרים במילוי גבינת ריקוטה וצימוקים לבנים
טעמנו: העוגה טעימה מאוד, הבצק חמאתי ועשיר ולא מתוק מדי. העוגה מזכירה בטעמה ובמראה שלה גבינית גדולה ומפנקת.
מחיר: 45 ש' (800 גרם)
מקום 4:

בוטיק סנטרל
עוגת גבינה פריזייה
טעמנו: עוגה טעימה אך מעט מתוקה מדי. התותים משדרגים אותה מאוד. עם זאת, היא יותר מזכירה עוגת קצפת עם תותים מאשר עוגת גבינה.
מחיר: 108 ש' (1.2 ק"ג)
מקום 5:

טאטי
טארט לימון מסקרפונה ואננס
טעמנו: עוגה טעימה עם טעם לימוני מרענן ולא חמוץ מדי. הבסיס של העוגה קצת קשה ומרגיש כאילו הוא לא חלק מהעוגה אבל הוא טעים. החיסרון: זה פחות נוח לאכילה.
מחיר: 96 שקלים (830 גר')
מקום 6:

רולדין
cream cheese
טעמנו: עוגה אפויה קרמית על תחתית סבלה שקדים. העוגה יפה מאוד, טעם הווניל דומיננטי אבל השילוב יוצר טעם דחוס מדי. הבסיס שלה קריספי וטעים. אהבנו את קישוט המקרונים ודובדבני האמרנה.
מחיר: 59.9 ש' (620 גרם)
מקום 7:

ארקפה
עוגת גבינה פירורים
טעמנו: העוגה רעננה, הפירורים טעימים, אך הגבינה היתה חמוצה מדי.
מחיר: 129 ש' (2 ק"ג)
מקום 8:

ברמן
עוגת גבינה שוויצרית בציפוי שוקולד לבן
טעמנו: שילוב של קציפת גבינה עם שמנת ושוקולד לבן. עוגה טעימה אך "כבדה" ולא אוורירית.
מחיר: 39.9 ש' (700 גר')
מקום 9:

De la paix
עוגת גבינה ושוקולד
טעמנו: השילוב בין הגבינה לשוקולד לא מוצלח, סמיך ולא טעים. אוהבי השוקולד אמרו שמדובר בעוגה חביבה.
מחיר: 159 ש' (קוטר 24). להשיג בסניפי De la paix
מקום 10:

קייטרינג פטיט פוד
עוגת גבינה עגולה משפחתית עם קצפת וגרידת תפוז
טעמנו: פחות אהבנו את העוגה של פטיט פוד כי היא גרמה לתחושה כבדה מדי. טעם הגבינה אינו דומינטטי.
מחיר: 158 ש' (קוטר 26)
להשיג ב: info@petitfood.co.il או בטלפון: 03-5372202
מקום 11:

לחם יין
טארט מסקרפונה ואפרסקים
טעמנו: העוגה טעימה, אבל זה לא מה שמצפים מעוגת גבינה. הטועמים ציינו כי לא מרגישים את הגבינה כלל והפירות די משתלטים על העוגה. טעם הווניל דומיננטי מדי.
מחיר: 88 ש' (קוטר 22)
להשיג בלחם יין, יהוד
מקום 12:

ביסקוטי
עוגת ריקוטה נוצ'לה
טעמנו: העוגה נראית טוב, הגבינה טעימה ולימונית אבל תחתית השוקולד לא ממש מתאימה. זה רק גרע מהעוגה.
מחיר: 158 ש' (קוטר 26)
להשיג בביסקוטי בני ברק או ב־03-5704015
צילומים: שי בן אפריים, רונן מגן, דני מילר, רועי קופר, אסף אמברם, דניאל לילה, דן פרץ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו