שופטת בית המשפט העליון, אסתר חיות, החליטה כי אין מקום להוציא צווי ביניים בעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד מינויו של יעקב ליצמן לסגן שר הבריאות, ונגד מינוים של אריה דרעי ויואב גלנט לתפקידי שרים.
השופטת חיות הורתה למדינה להגיש לבית המשפט תגובה על שלוש העתירות עד 20 במאי.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
ח"כ יעל גרמן וח"כ קארין אלהרר מיש עתיד עתרו אתמול לבג"ץ נגד מינויו של ליצמן לסגן שר הבריאות, בטענה שבראש המשרד צריך לעמוד שר במשרה מלאה, על כל הסמכויות הנובעות מכך. גרמן, שרת הבריאות בממשלה הקודמת, אמרה בעת הגשת העתירה: "אשמח מאוד אם מועצת גדולי התורה תיתן היתר לח"כ ליצמן להיות שר, ולא סגן שר. יהיה בכך הישג גדול למדינה בכלל ולמשרד הבריאות בפרט, ולא - יש למנות למשרד הבריאות שר במשרה מלאה". ח"כ אלהרר הוסיפה: "מינוי של ח"כ ליצמן לסגן שר הבריאות פוגע בייצוג המשרד בעניינים בוערים בישיבות ממשלה".
התנועה לאיכות השלטון עתרה השבוע נגד מינויו של דרעי (ש"ס) לשר בשל הרשעתו בעבר בעבירות שוחד, מירמה והפרת אמונים, ועקב חוסר הסבירות שבמינוי זה והפגיעה הקשה בטוהרו וביושרו של השירות הציבורי, בשלטון החוק ובאמון הציבור במערכת השלטונית.
התנועה אף עתרה נגד מינויו של ח"כ גלנט (כולנו) לתפקיד שר הבינוי, זאת לנוכח הפגמים בהתנהלותו ב"פרשת הקרקעות", שנבדקה על ידי מבקר המדינה, אשר בעקבות ממצאיה התבטל מינויו לתפקיד הרמטכ"ל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו