"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עזב משרה בשוק ההון - כדי לשמח חולים

מרגש: אלדד עמרם נטש קריירה בתחום ההשקעות כדי להקים פרויקט ביקורים בבתי חולים

,עודכן
"חיפשתי לעשות משהו בתחום של החסד". אלדד עמרם וזוגתו

במסגרת פרויקט "מדליק המשואה שלי", בה גולשי הפייסבוק שלנומספרים על אדם שהם מכירים, שלדעתכם, מגיע לו להדליק משואה ביום העצמאות, כתב לנו אייל גיא על חברו אלדד עמרם, שעזב את קריירה בשוק ההון, לטובת הקמת העמותה"שישי שמח", וכיום הוא מקדיש את חייו לתפעולה.

עמרם בן ה-32, מפתח תקווה נטש את עבודתו כיועץ השקעות וייסד את העמותה, במסגרתה מתאגדים מתנדבים רבים, ומגיעים לבתי חולים בימי שישי, כדי לשמח את המאושפזים.

"בעבר התעסקתי קצת בתחום של יזמות, היתה לי חברה בשוק ההון, אבל חיפשתי לעשות משהו בתחום של החסד. ישר אחרי החתונה, אשתי המליצה לי ללכת לשמח אנשים בבתי חולים", מספר עמרם על התהוות הרעיון.

מה שהתחיל כיוזמה פרטית, הפך עד מהרבה לפעילות חברתית. "לא ממש ידעתי איך להוציא לפועל את הרעיון, אז פשוט התחלתי להגיע בימי שישי לחדרי מיון ולשאול את מי אני יכול לבקר ולאחל רפואה שלמה. בהמשך התהליך, התחלתי לשתף את החברים הקרובים, שהחליטו להצטרף גם הם".

גם אתם מכירים מישהו שמגיע לו להדליק משואה? ספרו לנו בהודעה בפייסבוק ואולי תופיעו באתר!

אבל המיזם המרגש לא עצר שם, ובשלב מתקדם יותר, בתי ספר שמעו עליו ופנו לעמרם בבקשה להצטרף, "פתחנו הרשאה מול משרד החינוך – והיום אנחנו גוף שרשאי לגייס תלמידים בפרישה ארצית למען הפרויקט", מספר עמרם בגאווה, "ולא רק בתי ספר, אלא גם חיילים ובתי עסק הצטרפו לעניין".

הקבוצות שמגיעות לבתי החולים מתחלקות לקבוצות של 40 מתנדבים, מסתובבות ומחלקות פרחים ו/או קפה למאושפזים, מבלות עם המאושפזים ועם בני המשפחה, ובעיקר מתרכזות בלהעניק תשומת לב ולשמח.

תחזית מזג האוויר ליום העצמאות: מתכננים מנגל ? תחשבו שוב

"חשוב לציין, שישנם חולים שאינם זוכים למספיק תשומת לב ולתקצוב, כמו חולים מבוגרים (לעומת ילדים), ואנחנו משתדלים להגיע לכולם", מוסיף יזם הפרויקט.

את הבחירה האמיצה של עמרם לעזוב עבודות רווחיות יותר, מגבים חבריו, אשתו ומשפחתו, שרואים את התוצאות היפות שמניב המיזם, ואת האופן בו עוד ועוד אנשים מעוניינים להצרף ולתרום מזמנם.

רוצים להצטרף לעמותה? היכנסו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר