רעיית הנשיא נחמה ריבלין אירחה אתמול במשכן הנשיא את השקת הספר "טעם לחיים" בהוצאת העמותה "משפחה אחת", המאגד 124 מתכונים, שנאספו במשך שש שנים ממטבחיהן של אימהות שכולות, שבחרו את המתכון למאכל האהוב ביותר על הבן שנהרג.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
באירוע השתתפו גם דינה קיט, ששכלה את שני בניה והגתה את הרעיון לספר, ושנטל בלזברג, מנכ"לית "משפחה אחת", המסייעת למשפחות נפגעות פעולות טרור. רעיית הנשיא קיבלה את הספר, החתום על ידי האימהות שלקחו חלק בספר, ואמרה כי "לבלוטות הטעם יש כנראה נתיב מיוחד אל הלב. כשקורה אסון, האוכל הופך להיות זיכרון, תמצית, געגוע. העוגה, השניצל, הסלט, הדגים, הקציצות. כל דבר מקבל פתאום משמעות חדשה".
ריבלין הוסיפה כי "כשקיבלתי את ספר המתכונים שלכן, קראתי על הקושי ועל ההתלבטויות, והבנתי שבחרתן בדרך אחרת. אוכל הוא אהבה. אוכל הוא שמחה. הטעם, הריחות והצבעים, קרקוש הצלחות והסירים, הם צלילי המוסיקה של החיים. לא תמיד קל לבחור בחיים. הספר מחיה את הזיכרונות והוא ספר שכולו געגוע, נחמה ואהבה. אהבה שלכם, שעוברת הלאה ומקבלת טעם וצורה".
דינה קיט, יוזמת, עורכת ומפיקת הספר, שבנה אופיר נפל כחייל בגוש קטיף בניסיון למנוע פיגוע, לאחר שבן נוסף נפטר ממחלה קשה, אמרה כי "קשר בין אמא לילד הוא מיוחד ועמוק. אובדן ילדיי הוא אובדן הטעם בחיים, אובדן האימהות שלי. הכנת התבשילים תהיה הנצחה ראויה ומרגשת של ילדינו. זהו ספר שנולד מתוך עצב, אך בתהליך הכנתו עלו לי זיכרונות וחיוך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו