החוקרים משוכנעים: "יש די ראיות נגד ליברמן"

בתום שתי חקירות תחת אזהרה, במשטרה מעריכים: נוכל להמליץ לפרקליטות להגיש כתב אישום נגד שר החוץ • טווח הזמן: שבועות

צילום: מאיר פרטוש // צפוי להיחקר פעמיים נוספות. ליברמן

אחרי שלושה מפגשים ויותר מ-20 שעות חקירה, משוכנעים חוקרי המשטרה "יש בידינו די ראיות המאפשרות להם להמליץ לפרקליטות להגיש כתב אישום" נגד שר החוץ הטרי אביגדור ליברמן.

ההערכה כי בידי המשטרה ראיות המצביעות על כך שבמעשיו של ליברמן דבק גוון פלילי נאמרה עם תום סבב החקירות הראשון של השר הטרי, ביום שישי האחרון. כעת סבורים במשטרה כי ניתן לסכם את חומר החקירה בתוך שבועות אחדים, ולהגיש המלצה ברוח זו ליועץ המשפטי לממשלה. מאחר שבכירי הפרקליטות מלווים את החקירה מקרוב, לאחר הגשת ההמלצה ההחלטות צפויות להתקבל במהירות.

בימים האחרונים נאלץ ליברמן להגיע למשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה פעמיים. ביום חמישי ארכה חקירתו תחת אזהרה כשבע שעות וחצי, וכיממה לאחר מכן הסתפקו החוקרים בכחמש שעות - כל זאת בחשד לביצוע עבירות שוחד, הלבנת הון, קבלת דבר במרמה והפרת אמונים. במהלך החקירות עומת ליברמן עם מסמכים שחוקרי המשטרה אספו במהלך חיקורי דין שביצעו בבנקים בקפריסין, שם החזיק ליברמן את כל החשבונות החשודים שלו. שר החוץ צפוי להיחקר לפחות פעמיים נוספות.

ההתפתחות האחרונה קשורה למסמכים שנתפסו דווקא אצל מקורבו של השר ועורך דינו, יואב מני. לטענת המשטרה, המסמכים חשפו "מפה ראייתית פלילית חובקת עולם של ליברמן ואנשיו". מלשכת שר החוץ נמסר בתגובה כי "זוהי אותה חקירה הנמשכת כבר 13 שנה, השר אף הגיש בג"ץ בנושא כדי לזרזה. בחקירה השר ענה לשאלות החוקרים, שיתף פעולה עימם, ואף נהנה מאוד בקפה מהמשטרה".

בהכנת הידיעה השתתפו עדנה אדטו ושלמה צזנה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר