דיוויד פדרמן, מבעלי מכבי ת"א, נשמע מיואש כשהוא מדבר על הליגה הישראלית. בעיקר על יושבי הראש של הקבוצות, שעשויים להחזיר את הליגה ביום ראשון הקרוב אל ימי הפיינל פור.
פדרמן ושאר חבריו בהנהלת מכבי ת"א ניהלו קמפיין שלם בתקופה האחרונה כדי שקבוצות רבות יסכימו להצעתם, ולפיה גמר הפלייאוף יהיה בשיטת הטוב משבעה משחקים. רק הפועל ירושלים, מכבי חיפה ומכבי אשדוד עברו לצד שלו.
הבעיה של פדרמן היא שהניסיון של מכבי ת"א ושל ראשי המינהלת להגיע להצבעה על שיטת הגמר תפעל נגדם כבומרנג, כי שאר שמונת היו"רים משוכנעים שפיינל פור טוב להם מקצועית וכלכלית.
הימרת על כל הקופה והפסדת לא רק את הגמר אלא גם את חצי הגמר?
"זה לא עניין פרטי שלי או של מישהו אחר. ג'ורדי ברתומיאו, מזכ"ל היורוליג, קרא לי לפני כחודש לפגישה - איך משפרים את היורוליג. כאן פשוט רוצים לקחת את זה אחורה.
"אם אני יו"ר המינהלת, אני מודיע שאין בכלל דיון על חצאי הגמר. יש גם החלטה מ־2012 שחצאי הגמר יהיו בסדרות. אם הייתי הספונסר של הליגה, הייתי משתגע. לוקחים אופציה של עשרה משחקי חצי גמר (בשיטת הטוב מחמישה משחקים, א"ס) והופכים את זה לשני משחקים בלבד.
"כאשר האוהדים של הקבוצות במשחק הראשון לא נשארים למשחק השני, והאוהדים של הקבוצות במשחק השני מגיעים באמצע המשחק הראשון. מה שאתה מקבל בטלוויזיה זה קרחות".
חלק מהקבוצות כבר חוששות שירושלים גם פותחת עליהם פער כלכלי ענק ולא רוצות שתי מפלצות.
"ביוון אין שתי קבוצות גדולות, אולימפיאקוס ופנאתינייקוס? גם במדינות נוספות יש שתי קבוצות גדולות, אז שם עושים פיינל פור? הכל כאן עניין של אגו של ראשי הקבוצות".
הקבוצות נעלבו מאמירתך בכנס ביום שישי - "מה זה נותן לחולון שתלו דגל של אליפות שנלקחה במשחק אחד?"
"גם עכשיו אני אומר - מה זה נותן לקבוצות שזכו באליפות בשיטה כזו? זה מביא ספונסרים? מוסיף מאות מינויים? שאלתי את החברים במינהלת, מה זה שווה שאני משחק 33 משחקים? בשביל מה אני צריך להתאמץ? מה ההבדל בין לסיים ראשון או רביעי?"
נטען שהבטחת לירושלים שתסיר את ההתנגדות שלכם ביורוליג לקבוצה ישראלית נוספת תמורת מעבר לשיטה של סדרות.
"אני לא יכול לקבוע ליורוליג את מי לקחת ואת מי לא. בשמחה אעזור להם, אבל איך אעזור להם אם הם לא עוברים את המוקדמות של המוקדמות?"
מכבי ת"א תנקוט סנקציה, כפי שאיימתם פעם, אם הפיינל פור יימשך?
"לא חושב. אני מאמץ את הגישה של דני, מנכ"ל הקבוצה, שאנחנו נבוא נשחק ונעשה את שלנו".
למה אתם לא מביאים חיזוק ישראלי אחרי הפציעות של גיא פניני וסילבן לנדסברג?
"תסביר לי איך נוסיף שחקן. יש חמישה זרים, ארבעה ישראלים ועוד שני שחקנים מתחת לגיל 22. אני לא אביא שחקן לחודש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
