תקראו לזה תקופה לא טובה, תקראו לזה משבר ביורוליג, אבל שלושה הפסדים בארבעת המשחקים האחרונים, שניים נגד יריבות שעל הנייר מכבי היתה צריכה לנצח (אלבה ברלין בבית והכוכב האדום בחוץ), שמו את מכבי בפינה לקראת המשחק הערב מול ז'לגיריס קובנה. מפנטזיות על מקום שני, פתאום זה משחק על העלייה להצלבה.
אז איפה הבעיה המרכזית? היא נמצאת בקו האחורי של מכבי ת"א. ג'רמי פארגו בנסיגה גדולה, סילבן לנדסברג פצוע, יוגב אוחיון נותן עונה טובה אבל הוא לא יכול להוביל, ומרקז היינס לא מצליח לספק את הסחורה. כשפארגו היה טוב, זה פחות בלט, אבל חסרון הנוכחות של היינס הוא קריטי. לא שבכל העמדות האחרות בקבוצה המצב מושלם, אבל היינס הוא החוליה החסרה.
לא מוצדק להפיל את המשבר עליו, אבל העמדה שלו הכי אקוטית בנקודת זמן בעייתית זו של מכבי. הדבר שגרם יותר מכל לירידה באחרונה היא מחסור בגארד דומיננטי נוסף. זה בלט יותר מכל בברצלונה, שם ספגה מכבי 43 נקודות מתוך 71 מהגבוהים, ואף אחד מהגארדים לא הגיע למאזן דו־ספרתי של נקודות.
אבל זה לא רק הנקודות. היינס לא מצליח לייצר דומיננטיות ליד פארגו ובטח לא להיכנס לנעליים שלו כשהוא לא מתפקד. במכבי הלכו איתו כברת דרך ארוכה. כל הבלחה נתנה תקווה וכל הופעה טובה בליגה (שם הוא הרבה יותר טוב) נראתה כמקפצה קדימה, אבל זה לא קרה. התסריט של טייריס רייס לא יחזור העונה, ומרקז לא יפרוץ פתאום ויעשה מה שרייס עשה בעונה שעברה.
תזכורת: עונת 2010/11, הקדנציה הקודמת של פארגו היתה הצלחה גדולה של מכבי ושלו. העניין הוא שאולי שוכחים שזה קרה הרבה בזכות השילוב שלו עם דורון פרקינס. הוא היה ה"עזר כנגדו" המושלם לפארגו. ג'רמי זקוק לגארד דומיננטי שישלים אותו, וגם בגליל/גלבוע היו לו את מקל וסואן. התכנון שזה יקרה עם היינס לא יצא לפועל. משחק אחד טוב בלבד יש לו בטופ 16 (מול ריאל מדריד); בחמשת המשחקים האחרונים הוא לא הלך בכלל לקו ומאז אותו משחק מול ריאל הוא עם 2 מ־14 מהשלוש. כל הטופ 16 הוא עומד על 4 נקודות ופחות מאסיסט למשחק. בסיבוב הראשון הוא עוד קלע בצורה סבירה מחוץ לקשת (36 אחוזים), אבל בטופ 16 הוא עם 29 אחוזים בלבד.

נוסף על כך, הביטחון נפגע קשות וזה מתבטא בקו העונשין. בעונה שעברה באיטליה הוא היה שחקן של אזור ה־75 אחוזים. העונה ביורוליג - 52.6 אחוזים. הבעיה המרכזית היא שהיינס לא מייצר ובעיקר לא הולך לטבעת. הוא הולך לקו רק פעם אחת בממוצע למשחק העונה ביורוליג. התמונה מסתבכת כשבליגה הוא בדרך כלל טוב. ב־11 המשחקים האחרונים הוא קלע 15.4 נקודות ב־48.5 אחוזים לשלוש, עם ממוצע שלוש שלשות למשחק - תסריט דומה לעונה שעברה שלו במילאנו. כששיחק במילאנו עמוסת הגארדים הוא נעלם לגמרי, כשעבר לסיינה - קבוצה קטנה יותר שבה היה האיש המרכזי בקו האחורי - הוא פרח. דוגמה בולטת: העונה הוא מוסר 1.3 אסיסטים ביורוליג, בעונה שעברה בסיינה באזור ה־4.5 בליגה וביורוקאפ.
על הכישורים של היינס אין חולק, השאלה היא מידת התאמתו למכבי בפרט ולרמת טופ יורוליג בכלל. העונה מתברר שאין שאלה. המאמן גיא גודס קרא את זה מזמן ורצה להתחזק בגארד, במקום או בנוסף להיינס. הנושא עמד על הפרק תקופה, אם כשהיה מדובר על גל מקל ואם על גארד זר, אבל הרצון של המאמן לא יצא לפועל מסיבות שונות. הרצון לתת עוד ועוד הזדמנויות להיינס, הנושא הכלכלי, כישלון המו"מ עם מקל וחוסר במועמד זר אטרקטיבי הביאו לכך שסגל הגארדים של מכבי לא עבר שינוי.
מידת האמון של גודס בהיינס ממשיכה להיות מסויגת. היינס, מצידו, נלחם כל העונה בעננה המרחפת מעל ראשו ובקבוצה מחמיאים לו על הגישה והעבודה הקשה. "זו הקבוצה שלנו ביורוליג, זה הסגל שרץ וירוץ", הבהיר גודס. "נצטרך את מרקז הכי טוב שיש. היתה לו תקופה שהוא היה פחות טוב ופחות דומיננטי, ואנחנו מנסים לעזור לו כמה שיותר. מתחילת העונה הוא מנסה להיות בכושר הכי טוב ועובד קשה מאוד, כולל עבודה אישית מעבר לאימונים. אני בטוח שהוא רוצה להיות בכושר הכי טוב כל משחק, לפעמים זה הולך יותר, לפעמים פחות. מול ז'לגיריס נצטרך את האגרסיביות שלו בהגנה ואת התרומה שלו בהתקפה, כאחד שיבוא מהספסל. אנחנו לא קבוצה שיכולה להתבסס רק על פארגו או רק על יוגב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
