דניאל מיניבצקי, משפחתו הקימה פורום נעדרים

קם פורום משפחות נעדרים: "מבקשים הכרה מהמדינה"

נציגים מ־10 משפחות שיקיריהן נעדרים נפגשו בבית משפחתו של דניאל מיניביצקי • אביו: "הפורום נועד לא רק להענקת תמיכה, אלא גם לקידום צרכים מול המדינה"

משפחות נעדרים נפגשו אתמול לראשונה, במטרה להעניק תמיכה על בסיס המכנה הטרגי המשותף ומעבר לכך - לפעול על מנת לקבל זכויות והכרה מצד המדינה. יהושע מיניביצקי, אביו של הנעדר דניאל מיניביצקי, פתח את הערב והדגיש: "אנשים רואים בעיתון מודעה של נעדר עם תמונתו, ופשוט מדפדפים הלאה. זה לא מעניין אף אחד ואיש לא מתעכב לרגע לראות אולי הוא מכיר את האדם או אולי ראה אותו, ולמנוע בכך טרגדיה גדולה". 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

דניאל מיניביצקי יצא מביתו בצפון תל אביב לפני יותר מארבעה חודשים, ומאז נעלמו עקבותיו. למשטרה ולמשפחה אין קצה חוט מה עלה בגורלו, והמקרה שלו אינו היחיד. בני משפחתו, שנמצאים במאמצים קדחתניים להשיג מידע על אודותיו, החליטו כי הם חייבים לעשות מעשה וכך עלה הצורך בהקמת הפורום החדש שפגישה ראשונה שלו התקיימה אתמול בערב בבית משפחת מיניביצקי. במפגש נכחו נציגים מעשר משפחות נעדרים, ביניהם גם יוסי יעקבי, אביה של הנעדרת עדי יעקבי. 

הכתבה הכי נקראת היום באתר: השוטרת שיצאה למשימה לא האמינה שככה היא תסתיים

"הפורום נועד לא רק להענקת תמיכה הדדית בשל שותפות הגורל, אלא גם לקדם את הצרכים מול המדינה", אמר מיניביצקי. "יש להכיר בנו ובצרכים שלנו, הן מבחינת תמיכת הגורמים הסוציאליים והן מול מנגנון החיפוש. צריכים להיות פיקוח ובקרה מצד המדינה על הגורמים העוסקים במתן מענה לבעיית הנעדרים". 

יוסי יעקבי הוסיף כי "הפורום הזה צריך להעניק במה וסיוע לא רק לחברים בו, אלא גם למקרים חדשים. הימים הראשונים של ההיעדרות הם הימים המורכבים מאוד מצד המשפחה ובהם זקוקים למישהו שיושיט להם יד". יעקבי הדגיש כי הרשויות חייבות להכיר במפגשים הללו, וציין כי "המפגשים צריכים להתקיים בצורה ממוסדת מטעם המדינה, ולא בבתים פרטיים". במהלך הערב המרגש, כל אחד מהבאים סיפר על יקירו והציף את הסיפור האישי תוך דגש על הייאוש והתקווה.   

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו