"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מסכת חגיגה

שירים, רעשנים ובעיקר המון חיוכים • צעד אחר צעד, תהלוכות העדלאידע מילאו את הרחובות מצפון ועד דרום • 150 אלף איש הגיעו לעדלאידע בחולון: "היה עמוס, אבל מצוין"

,עודכן
מסכת חגיגה // צילום: גדעון מרקוביץ' // מסכת חגיגה

צעד אחר צעד, מדינת ישראל הפכה אתמול למדינה שכולה חגיגה אחת גדולה. מצפון ועד דרום נערכו העדלאידות בערים השונות. השיא היה כמובן בחולון, שם לא פחות מ־150 אלף בני אדם, ובהם רבבות ילדים ובני נוער, צפו אתמול בעדלאידע הגדולה מכולן.

צילום: משה בן שמחון| צילום: משה בן שמחון

השנה הוקדשה העדלאידע למחוות חגיגת יום הולדת 75 שנה לעיר חולון. את החגיגה פתחו מוטי ששון, ראש עיריית חולון, ושגריר בריטניה בישראל, מתיו גולד, שהיה "מחופש" לשוטר בריטי וציין: "תענוג להיות כאן עם שתי הבנות שלי. אני גאה שלפני 75 שנה מושל המחוז הבריטי איחד שכונות ויצר את העיר חולון. חג פורים שמח". באירוע נכחו גם שגרירי מדינות אל סלוודור, תאילנד וסלובניה.

לא פחות מ־5,000 משתתפים מכל רחבי הארץ לקחו חלק במצעד הפורימי. בסיום העדלאידע התקיימו מסיבת רחוב גדולה ומופע של דנה אינטרנשיונל בליווי רקדנים. את כולם איבטחו כאלף שוטרים בראשות מפכ"ל המשטרה, רב־ניצב יוחנן דנינו.

במיצגים הבולטים באירוע: המלכה אליזבת' עם הנין שלה ישובה במרכבה מלכותית מפוארת ומאחוריה מאה אנשי משמר הכבוד; עוגת יום הולדת ענקית נפתחת ובמרכזה המושל הבריטי אז, רוברט אדוארד הרולד קרוסבי, ועוד.

"החג היפה ביותר"

יאיר שליו שהגיע לאירוע במיוחד מהצפון עם כל משפחתו, הכוללת שלושה ילדים ועוד שני אחיינים, יצא מרוצה. "פורים זה החג היפה ביותר", אמר שליו, "העיר חולון מרימה מדי שנה אירוע מצוין, וחברים שהיו בשנה שעברה המליצו לנו לבוא. לא התאכזבנו, למרות שבאמת היה עמוס. גם מזג האוויר היה נהדר".

כאמור, עדלאידות התקיימו בכל רחבי המדינה. בהרצליה הזניק את 2,500 הצועדים ראש העיר משה פדלון, ובנתניה השתתפו עשרות אלפי איש בחגיגת פורים ענקית שנערכה בסימן 150 שנה לאגדה האהובה "עליסה בארץ הפלאות". ראש העיר מרים פיירברג־איכר הפתיעה השנה בתחפושת מרהיבה של מלכת הלבבות. במעלה אדומים התקיימה עדלאידע רבת משתתפים בנושא "סיפורי ילדים", שאותה הזניק ראש העיר בני כשריאל. גם בחברון לקחו חלק מאות משתתפים בעדלאידע ססגונית, ובהם ח"כ אורית סטרוק, שהתחפשה לחיקוי שלה בתוכנית 'ארץ נהדרת'.

קרנבל באוויר בת"א

בעיר העברית הראשונה, תל אביב, חגגו עשרות אלפי איש במתחם הנמל ויריד המזרח, שם הם נהנו מפעילות בסימן "קרנבל באוויר", שכללה מופעי אקרובטיקה, מופע הליכה על חבל, מופעי טרמפולינה, יריד משחקים וסדנאות יצירה לילדים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ואם חשבתם שהחגיגות עד כה היו לוהטות, אז חכו לתחזית סוף השבוע: היום תורגש עלייה ניכרת בטמפרטורות ומזג האוויר יהיה חם ויבש מהרגיל לעונה. בשעות אחר הצהריים ייתכן אובך, בחוף ובשפלה יימדדו 27-30 מעלות.

נחום מליק, חזאי מטאו־טק, מסר כי ביום שבת יוסיף להיות חם ויבש מהרגיל לעונה ועדיין ייתכן אובך. בתל אביב צפויות להימדד 29 מעלות ובירושלים - 22 מעלות.

בהכנת הידיעה השתתפו שלומי דיאז, דן לביא, מתי טוכפלד, נצחיה יעקב, יורי ילון ומיטל יסעור בית אור

ספיידרמן בשניידר. ה"ספיידרמנים" שגלשו אתמול בחלונות בית החולים שניידר לילדים, היו מנקי חלונות שהתנדבו לשמח את המאושפזים.

מיטל יסעור בית־אור
מתי טוכפלד

כחולי המדים. קרנבל גם במחוז הצפוני של המשטרה בנצרת. עשרות ילדי שוטרים הגיעו אתמול מחופשים עם הוריהם לעבודה ולא ויתרו על תמונה משותפת עם ניצב זהר דביר, מפקד המחוז הצפוני.

דני ברנר

מיכאל הקטן הגשים חלום - ואושפז' שוב. מיכאל סויסה (9) מצוחר, הנלחם במחלה קשה ועבר השתלות איברים, חלם שנים להיות כבאי. אתמול חלומו התגשם בזכות מפקד כיבוי אש ב"ש, טפסר אלי פרץ, אולם למרבה הצער, זמן קצר לאחר מכן הוא אושפז שוב.

גדי גולןטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר