1:1 בין יובנטוס לרומא

משחק העונה באיטליה הסתיים ללא הכרעה ולראשונה מזה ארבע שנים שתי הקבוצות נפרדו בתיקו • הפער בפסגה נותר 9 נק' לטובת הגברת הזקנה • טבס ירה ראשון בבעיטה חופשית (64) • סיידו קייטה איזן (78) • טורוסידיס הורחק

צילום: איי.פי // טוטי וחבריו לא הצליחו לבצע מהפך

חוסן הוא השחקן ה-12 של יובנטוס. גם כשהיא נלחצת לשערה וגם כשהיריבה מחזיקה יותר בכדור ומגיעה ליותר מצבים, הקבוצה של מסימליאנו אלגרי נראית בשליטה.

זה אמנם נוח מאוד להגיע למשחק העונה עם יתרון של 9 נקודות, שמרשה לה להפסיד, אך נראה ששום דבר כבר לא גורם לגברת הזקנה להתרגש. יריבתה, לעומת זאת, רומא הסגנית, טמפרמנטית יותר. היא משחקת התקפי עם שלושה חלוצים, מציבה מרכז שדה קשוח שעזר בהדרגה לדחוק את יובה לאחור, אבל היא לא שקטה. ככה זה כשאתה עולה למשחק עם התחושה שרק לך יש מה להפסיד. היא גם היתה הראשונה לספוג כרטיסים צהובים (ואסיליוס טורוסידיס ודניאלה דה רוסי) וגם לחסד מצד השופט, אולי כקבוצה ביתית.

ובכל הזמן הזה, כשהמאמן רודי גארסיה שובר את הראש בניסיון למצוא את הדרך לפרוץ את מה שנראה לעתים כבונקר של יובה, היריבה ממשיכה בשלה. מתבססת על מתפרצות, לא מתעניינת ברצון של הקהל לראות שואו במשחק העונה. כאמור חוסן, שצפוי לסדר אליפות רביעית ברציפות. 

הקיסר טוטי מול מרקיזיו // צילום: אי.אף.פי

גם במחצית השנייה התסריט לא השתנה. יובה המשיכה לתסכל את רומא אובדת העצות - ואז הגיעה העקיצה של המוליכה. התקפת מעבר מהירה בדקה ה-63, מצאה את החור בהגנת רומא, וכשארתורו וידאל עמד לקבל את הכדור בעמדת כיבוש מבטיחה, טורוסידיס הכשילו, ספג כרטיס צהוב שני והורחק.  

למכה הזאת צירף קרלוס טבס כדור חופשי ממרחק 20 מ', אותו סובב מעל החומה ולרשת. שוער רומא, מורגן דה סנקטיס אפילו לא זז. 0:1. בדקה ה-78 רומא עוד הצליחה להשוות מנגיחה של סיידו קייטה, אבל זה לא הספיק. 1:1 בסיום המשחק שהפך לאלים (11 כרטיסים צהובים) והפער הגדול בין הקבוצות נשמר בסיום המחזור ה-25.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר