הריבית במשק - לשפל היסטורי
הפתעה: נגידת בנק ישראל קרנית פלוג הודיעה על הורדת הריבית לשיעור של 0.1% בלבד • בבנק מסבירים: "רוצים לתמוך בצמיחה תוך שמירה על היציבות הפיננסית"
אחרי חודשים בהם הותירה נגידת בנק ישראל קרנית פלוג את שיעור הריבית על רבע אחוז, הודיעה הנגידה על הפחתת הריבית לשפל של כל הזמנים - 0.1% בלבד.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוקבהודעת בנק ישראל נכתב כי "ההחלטה נועדה להחזיר את האינפלציה אל תוך יעד יציבות המחירים של 1% עד 3% ב-12 החודשים הקרובים ולתמוך בצמיחה תוך שמירה על היציבות הפיננסית. תוואי הריבית בהמשך תלוי בהתפתחויות בסביבת האינפלציה, בצמיחה בישראל ובכלכלה העולמית, במדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים העיקריים ובהתפתחות שער החליפין".
הכתבה הכי נקראת היום באתר: מידע מטריד נחשף - חיי המין של לוחמי דאעש
בבנק ישראל הבהירו, כי הם ימשיכו לעקוב אחר ההתפתחויות הכלכליות בישראל ובעולם. "בנק ישראל ישתמש בכלים העומדים לרשותו, ויבחן את הצורך בשימוש בכלים שונים, על מנת להשיג את מטרותיו - יציבות מחירים, עידוד התעסוקה והצמיחה, ותמיכה ביציבות המערכת הפיננסית – ובהיבט הזה, ימשיך לעקוב אחר ההתפתחויות בשוקי הנכסים ובכלל זה שוק הדיור", לשון ההודעה.
עוד נודע, כי ברבעון הרביעי נרשם גידול של 22% בעסקאות בשוק הדיור, רובו ככולו ברכישות של זוגות צעירים ומשפרי דיור, בעוד שבקרב המשקיעים מספר העסקאות יציב. "נמשכת ירידה מתונה במספר הדירות החדשות למכירה, וקצב נטילת המשכנתאות ממשיך להיות גבוה. המרווחים בשוק האג"ח הקונצרני עלו מעט החודש, אך רמתם עדיין נמוכה", כך על פי גורמים בבנק ישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו