ריבלין עשוי לקיים שני סבבי התייעצויות

הרכבת הממשלה: אם סיכויי המועמדים יהיו שווים, תוענק המשימה לראש הסיעה הגדולה

הנשיא ריבלין // צילום: דודי ועקנין // הנשיא ריבלין ,
הנשיא ריבלין // צילום: דודי ועקנין // הנשיא ריבלין

נשיא המדינה ראובן ריבלין מתכוון להטיל אחרי הבחירות את תפקיד הרכבת הממשלה על הח"כ שיהיה בעל הסיכויים הטובים ביותר לכך. עם זאת, אם יתברר בתום התייעצות שיקיים עם נציגי כל הסיעות כי סיכוייהם של שני המועמדים הראשיים שווים, הוא יטיל את המלאכה על ראש הסיעה הגדולה ביותר.

רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

גורמים במשכן הנשיא אמרו אמש כי לא מן הנמנע שריבלין יקיים במהלך השבוע שיעמוד לרשותו שני סבבי התייעצויות עם נציגי הסיעות בכנסת. בסיבוב הראשון ישמע את עמדתם של נציגי הסיעות לגבי המועמד המועדף עליהם להקמת ממשלה, אולם אם בתום התייעצות זו יתברר לו שעדיין אין תמונה חד־משמעית בשאלה על מי להטיל את הרכבת הממשלה, הוא יקיים סיבוב שני, שבו ילחץ על נציגי הסיעות להשיב באיזו ממשלה יסכימו להשתתף ולא רק לתמוך מבחוץ.

לריבלין השכלה משפטית והוא מעורה בנושאים הפוליטיים של השנים האחרונות, מאחר ששימש הן יו"ר כנסת, והן כיהן כח"כ וכשר. הוא צפוי להתייעץ בנושא עם צוות יועצים משפטיים בכירים, ובהם היועצת המשפטית של משכן הנשיא מיכל צוק, המשפטנית פרופ' סוזי נבות והיועץ המשפטי של הכנסת איל ינון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר