ליברמן באירוע // צילום: דודו גרינשפן // ליברמן באירוע

ליברמן: "שחיתות אצלנו? יש סוטים במשטרה"

יו"ר ישראל ביתנו: "מאמין בחפותה של קירשנבאום" • על הבחירות: "נצליח לגרוף 16 מנדטים" • בעקבות הפרשה: מנכ"ל משרד החקלאות התפטר

השחיתות לכאורה במפלגתו, הקואליציה שתוקם אחרי הבחירות וההתמודדות עם חמאס - שום נושא בוער לא חמק מיו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן באירוע שבתרבות, שנערך בסוף השבוע בבאר שבע. 

רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"אין שום פרשת שחיתות בישראל ביתנו", אמר ליברמן, יש פרשת סוטי מין במשטרת ישראל, ולכן המציאו את הפרשה כדי לכסות על כישלונות שלהם. אני מאמין במאה אחוז בחפותה של פאינה קירשנבאום". בעניין הצלחת מפלגתו בבחירות, אמר ליברמן כי "בכל הסקרים הפנימיים שביצענו אנחנו בינתיים 10-9 מנדטים. ישראל ביתנו תצליח לגרוף 16 מנדטים בבחירות הקרובות". ליברמן השמיע תחזיות גם לגבי השותפויות לאחר 17 במארס. "הליכוד הגיע פעמיים לשלטון בזכות ישראל ביתנו. אני בטוח שבנימין נתניהו ויצחק הרצוג סגורים ומתואמים ללכת לממשלת אחדות", טען, "אני לא רואה שממשלה כזו תצליח להביא להכרעה - רק להרוויח זמן ושקט ולהקריב את העתיד שלנו".

ואם בהכרעות עסקינן, מתח יו"ר ישראל ביתנו ביקורת על התנהלות הממשלה במבצע צוק איתן. "סיבוב נוסף מול חמאס בעזה הוא רק עניין של זמן", העריך ליברמן, "לא יכול להיות שבכל שנתיים צריך לצאת למבצע". נוסף על כך, תקף ליברמן את התקשורת ואמר כי "בלתי סביר שבמקום להתעסק במהות חודש לפני בחירות, עוסקים בבקבוקים של שרה נתניהו. זה טירוף הדעת".

אלא שדווקא אותה פרשה שליברמן מתנער ממנה הסתעפה במהלך סוף השבוע. מנכ"ל משרד החקלאות רמי כהן, אחד המעורבים בה, הודיע על התפטרותו מתפקידו לאחר שכיהן בו קרוב לשנתיים. "החלטתי לפרוש מתפקידי על מנת להקדיש זמן לטיהור שמי", אמר. שר החקלאות, יאיר שמיר, אמר כי כהן "ידע לנווט את דרכו דרך משרד בעל מורכבויות רבות". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...