במהלך אירוע שבתרבות בבאר שבע התייחס יו"ר מפלגת ישראל ביתנו לירידה בסקרים, להתרחקות מרה"מ נתניהו ולחוק אחוז החסימות שהוביל לרשימה הערבית המאוחדת.
ליברמן הבהיר כי איננו מודאג מהדרדרות מפלגתו בסקרים ואמר כי "בכל הסקרים שעשינו , סקרים פנימיים לא ראינו פחות מעשרה מנדטים - נגיע לעשרה ויותר מנדטים. שמנו מטרה להגיע ל-16 מנדטים ואני מניח שנגיע לזה". "פעמיים הליכוד הגיע לשלטון בזכות ישראל ביתנו – 2009 – כשקיבלנו 15 וליכוד 27 וקדימה 28 - למרות הפיתויים שהגיעו מקדימה, הלכנו עם ימין והליכוד שוכח מהר", הוסיף.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
ליברמן הוסיף והתייחס לפרשת השחיתות ואמר כי הסיבה לפתיחת התיק הינה בשל הסיכוי שהיה לישראל ביתנו להפוך בבחירות אלו למפלגת השלטון. "אין פרשת שחיתות, יש פרשת סוטי מין במשטרה היו צריכים להמציא משהו – יש מריות שש פעמים ברצף – תמיד פותחים בתיק שקשור בישראל ביתנו מ99 מאז שרצית פעם ראשונה – לאל הייתה מערכת בחירות בלי זה. ללא ספק שגמר נזק לא מבוטל . תמיד אמרו שבגלל הפרקליטות לדחות את זה. דברים כאלה זה דברים שאסור לנחש – אני אחרון שרוצה להאשים אבל ברור שזו תופעה אין ספק גם במקרה הזה שפעם ראשונה היה סיכוי אמתי שישראל ביתנו נהיה מפלגת השלטון. "בן אדם זכאי כל עוד לא הורשע (פאינה קירשנבאום) מאה אחוז מאמין בחפותה. אני רואה עובדות – האשימו אותה שאחותה טסה חינם – אין לה אחות, שהיא ממשיכה להגיע למשרדי הפנים ויש בזה שיבוש חקירה – לא היה. זה לא עניין של פרשנות – זה עניין עובדתי", הוסיף ליברמן.
ליברמן המשיך וביקר את נתניהו ואמר כי, "מה שמעניין אותי שהחלטות לא מתקבלות, עברנו צוק איתן ומה שקורה שחמאס מתחזק. עמדתי הייתה ברורה גם לפני גם תוך כדי המבצע, אם זה היה תלוי בי, הם לא היו יוצאים מהבונקר אלא נשארים בקבר. דעתי הושמעה, הייתה מאוד ברורה וגם הצבעתי בקבינט , אני לא חושב שאנחנו כל שנתיים צריכים ללכת לבחירות , גם היום לא הייתה שום סיבה. מבצע מספר ארבע זה רק עניין של זמן אי אפשר לנהל את החיים ככה". "אני ראיתי איך הגיבו הירדנים ואיך אנחנו מבליגים כשחזבאלה – היינו צריכים להגיב כמו הירדנים, אני אומר אם אנחנו רוצים לשנות את המאזן חייבים לשנות את המאזן", הוסיף.
עם זאת על נאום נתניהו בקונגרס סירב יו"ר ישראל ביתנו להגיב ואף אמר,"הוא (נתניהו) מכיר היטב בינלאומית ויקבל את ההחלטות שלו. אני לא מדבר על זה".
"כמה שיותר אני מקשיב לביבי והרצוג, ככה אני בטוח שהם הולכים לאחדות", אמר ליברמן בנאומו ואף הוסיף, "ממשלת אחדות – לא רואה שממשלה כזו טובה למשהו, יש פה רק דבר אחד להרוויח עוד יום של שקט, אותי מעניין איך מגיעים למשהו יציב לטווח ארוך - מרוב דיבורים לא סומך עליהם".
לגבי איחוד המפלגות הערביות אל רשימה מאוחדת חזקה, התייחס ליברמן גם כן ואמר כי אינו מתחרט על העלאת אחוז החסימות וכי כעת "אנחנו רואים שקומוניסטים ואיסלמיסטים יחד ברשימה – אין אידיאולוגיה חוץ מאחת , להרוס את מדינת ישראל, וכולנו צריכים לקחת אותה ברצינות, ערבי ישראל הופכת לבעיה רצינית".
בהמשך הגיב ליברמן לפסילתה של ח"כ זועבי לבחירות ואמר, "חברת כנסת אומרת שרציחתם של שלושת הנערים זה לגיטימי, והיא ממשיכה לקבל משכורת, ודווקא אחיין שלה היה צריך לברוח – רק מראה עד כמה אנחנו לפלפים".
