דרבי עיר היין, אלא מה?

הפועל ראשל"צ הביסה 20:31 את מכבי ת"א בחצי גמר גביע המדינה בכדוריד • מכבי ראשל"צ ניצחה 26:35 את מ.כ חולון, והשתיים ייפגשו בגמר גביע קלאסי ב־22 בחודש

צילום: עודד קרני // דניאל פרידמן ממכבי ראשל"צ. יפגוש בדרבי את הפועל ראשל"צ ,
צילום: עודד קרני // דניאל פרידמן ממכבי ראשל"צ. יפגוש בדרבי את הפועל ראשל"צ

לפני כשנתיים החליטה הפועל ראשל"צ לשים את הכדורים בידיים של השוער הצעיר ניב פישלוביץ. המהלך לא נחל הצלחה, הפועל הביאה במקומו את בויאן ליובסיץ' הסרבי וסיימה את העונה עם אליפות דרמטית. בעונה שעברה נשלח בן ה־22 פישלוביץ לשנת השתפשפות בא.כ נס ציונה, וחזר העונה ישר לעמדת השוער הראשי של האדומים.

אמש, בחצי גמר גביע המדינה מול האלופה מכבי ת"א, היה פישלוביץ השחקן המצטיין של סגנית האלופה (46 אחוזי עצירה, 15 מ־32), שהביסה אותם 20:31 כדי להעפיל לגמר, שם היא תפגוש בדרבי את מכבי ראשל"צ.

המשחק בין האלופה לסגניתה נפתח באופן שקול עם 5:5 בדקה העשירית, אבל מאז היתה רק קבוצה אחת על המגרש. האדומים ירדו להפסקה ב־9:15. מכבי ת"א נראתה אומללה ולא מצאה עצמה על הפרקט. האדומים ניצלו זאת כדי לפתוח את המחצית השנייה בבליץ, ואחרי שמונה דקות התוצאה כבר עמדה על 10:20 לטובתם. ככל שעבר הזמן הפגינו מריאן פיליפ ודרשקו מרוולייביץ' את עליונותם מול האין הגנה של מכבי ת"א. בויאן בוטוליה, כוכב האלופה, נעצר על ארבעה שערים בלבד והתסכול על פניו נראה למרחוק.

הצהובים, שכבר לא יזכו בדאבל, תהיה הזדמנות לנקמה ביום שישי, אז הם יתארחו אצל הפועל ראשל"צ. האדומים, אגב, ניצחו בתחילת העונה את מכבי ת"א בליגה בחוץ.

עוד כבש להפועל ראשל"צ: טל הרשקוביץ 5, שי הרשקוביץ 4, עופר לוזון 3, יובל גררה 2, סאשה צ'ודונובסקי ועידן מימון 1 כ"א.

עוד כבשו למכבי ת"א: תומר שמעוני, דן נתן ומילאן מירקוביץ' 3 כ"א, עומר דבדה ועידו טוראל 2 כ"א, אוריאן ליפץ, וורנר סטרידום וסהר חלפון 1 כ"א.

חצי הגמר הראשון הפגיש בין מכבי ראשל"צ לבין מ.כ חולון. מחזיקת הגביע בשנתיים האחרונות פתחה את המשחק עם 8:13 (דקה 23), וירדה למחצית ביתרון 12:16. בחצי השני עלתה מכבי ראשל"צ ל־15:25, סיימה עם 26:35 והעפילה לגמר שלישי ברציפות. בדרבי, ב־22 בחודש באולם הדרייב אין בת"א, יחפשו האדומים גביע 13 למועדון, בעוד הצהובים ירצו להניף את גביע התריסר שלהם.

כבשו למכבי ראשל"צ: מילוראד קריבוקאפיץ' 7 (שני פנדלים), עמית סטלמן, דאבור טסקוביץ' ועומר גרא 6 כ"א, גל אברהם 5, טל גרא ויואב נאמן 2 כ"א, דניאל פרידמן 1.

כבשו לחולון: ניסים פלח (שני פנדלים) ויניב ליפשיץ 5 כ"א, פיליפ קאלו ופטריק אובינה 4 כ"א, גיא קורדובה 3, אביתר גבעון, יאיר סיגרון, קיריל דניסנקו, עדן ג'ינג'י ואלמוג איבגי 1 כ"א.

 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר