המטיילים בצפון, ניצלו את השמש ונמלטו מהפקקים // צילום: אנצ'ו גוש, ג'יני // המטיילים בצפון, ניצלו את השמש ונמלטו מהפקקים

שבת שקטה בצפון: "מי שלא בא הפסיד"

בשל המתיחות: רק כמה אלפי מטיילים ניצלו את מזג האוויר לטיול בגולן • ומי שהגיע - נהנה מהנוף ומהתורים הקצרים

שבת שקטה, נעימה ושטופת שמש עברה על תושבי הצפון שחוזרים אט אט לשגרה אחרי שבועיים של מתיחות ודריכות ביטחונית, שבמהלכם אף חוו כמה תקריות אש מול ארגון הטרור חיזבאללה.

רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

אבל, השקט השורר בצפון לא הספיק כדי להביא את עשרות אלפי המטיילים כפי שקיוו בצפון. התפוסה בחדרי האירוח ובבתי המלון עמדה על כ-50%, משמעותית פחות ממה שמורגלים בצפון בתקופה זו של השנה כשהחרמון מושלג והזרימה בנחלי הגליל והגולן בשיאה.

רק כמה אלפי מטיילים הגיעו לצפון, כמה מאות מהם לאתר החרמון המושלג שם ירד שלג ביום שישי שהוסיף עוד 5 ס"מ למפלס השלג באתר. "היה כיף גדול. חרשנו את רמת הגולן מדרום לצפון, השקפנו על קוניטרה מהמרפסת ליד קיבוץ מרום גולן ובילינו בחרמון", סיפרה יונה גולדמן מרעננה, שהגיעה עם בעלה ושלושת ילדיה, לטייל בצפון, "חשבנו לבוא כבר ביום חמישי אבל בשל המתיחות החלטנו לבוא רק ליום אחד בשבת ולחזור הביתה. לא חששנו ולא היה מתח אבל היה מורגש שאין הרבה מטיילים. בכל מקום לא היו תורים ובכבישים לא היו פקקים. הכל בגולן כל כך ירוק ופורח. פשוט תענוג".

בחרמון ציפו למטיילים // צילום: אייל מרגולין, ג'יני

גם בבתי האירוח מקווים שהשקט יימשך "המצב לא טוב ודווקא בעונה הכי בוערת", אמר אילן מילס, בעל מתחם של שמונה צימרים במושב נווה אטי"ב למרגלות החרמון, "התפוסה נמוכה ביותר דווקא כשהחרמון מושלג. אני מבין לליבם של אלה החוששים לבוא. רק שקט מתמשך יחזיר את האורחים ונקווה שזה יקרה ממש בקרוב", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...