"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הפגנות בארגנטינה: "אני ניסמן"
אלפים ברחובות בואנוס איירס דרשו למצות את חקירת מותו • המשטרה הודיעה: "ניסמן לא החזיק נשק, האקדח שנמצא בדירתו - לא שלו"
הפעם בספרדית: "אני ניסמן" // צילום: רויטרס // הפעם בספרדית: "אני ניסמן"

הפגנות בארגנטינה: "אני ניסמן"

אלפים ברחובות בואנוס איירס דרשו למצות את חקירת מותו • המשטרה הודיעה: "ניסמן לא החזיק נשק, האקדח שנמצא בדירתו - לא שלו"

שלומי דיאזיורי ילוןאלי לאון
, עודכן

בארגנטינה נמשכת הסערה בעקבות מותו של אלברטו ניסמן, התובע שהיה אמור להציג דוח המפרט את הקשר שקשרו בכירי הממשל להסתרת אחריותה בבניין הקהילה היהודית בשנת 1994.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

כלי התקשורת במדינה מדווחים כי הלילה יצאו אלפים מתושבי הבירה בואנוס איירס לרחובות, ונשאו שלטים עם סיסמאות "כולנו ניסמן". ההמונים דרשו להפסיק את "הטיוח" לטענתם של הפרשה.על פי ההודעה של המשטרה המקומית, מניתוח שלאחר המוות עולה כי ניסמן מת מירייה בראשו מאקדח קליבר 22. כעת בודקים אם יש בין היתר סימני אבק שריפה על ידיו כדי לנסות לקבוע סופית אם התאבד.

הבוקר (שעון ישראל) הודיעה המשטרה כי ניסמן לא החזיק בדירתו נשק, והאקדח שנמצא בזירת האירוע לא שייך לו.

מותו המסתורי הגיע רגע לפני שיאה של החקירה שמנהל ניסמן מזה כעשר שנים בדבר הקשרים של בכירים בשירות הציבורי הארגנטיני, בהם הנשיאה הנוכחית כריסטינה קירשנר, לפיגוע בבניין הקהילה היהודית בשנת 1994 שבו נהרגו 85 בני אדם. הכל החל כאשר גופתו של ניסמן נמצאה אתמול לפנות בוקר (שעון מקומי) בדירתו בקומה ה־13 בבית דירות מפואר בשכונה יוקרתית בבואנוס איירס. הגופה נמצאה בחדר האמבטיה, ובדירה לא נמצא מכתב המצביע על מניע להתאבדות לכאורה.

הפיגוע בבניין הקהילה היהודית // צילום ארכיון: רויטרס

כן נמצאו על שולחן העבודה מסמכים ודו"ח מיוחד שניסמן אמור היה להציג בשעות הצהריים בפני ועדה מיוחדת של הפרלמנט שביקשה לדון בטענות של ניסמן על קשר של בכירים בשלטון, בהם הנשיאה כריסטינה קירשנר, ושר החוץ הקטור צימרמן, שפעלו לטענתו כדי לטייח עקבות בדבר זהות איראנים שעמדו מאחורי הפיגוע נגד הקהילה היהודית.

ניסמן הסביר לפני כמה ימים כי בידו מידע מוצק על מעורבות הבכירים וכן ראיות לכך שממשלת ארגנטינה ביצעה עיסקאות סחר עם איראן - "נפט תמורת דגן", וכחלק מאותה תוכנית פעלה לטשטוש עקבות מבצעי ומתכנני הפיגוע. בעקבות אותה הודעה כאמור זומן למסור עדות מפורטת בפרלמנט ורבים באופוזיציה טענו כי עדותו עשויה להוביל להפלת השלטון ולפתיחת חקירה נגד הנשיאה המכהנת.

יצוין כי כמה ימים לפני מותו הספיק ניסמן לגבות ראיות ואף הקלטות שביצע במהלך חקירתו. בין היתר נמצאות שם ראיות לכאורה הקושרות חמישה איראנים לביצוע הפיגוע בארגנטינה בשנת 1994. בעבר, לאחר שנחשף הקשר האיראני לפיגוע, הוצאו צווי מעצר בינלאומיים בין השאר נגד מוחסן ראזאי, לשעבר מפקד משמרות המהפכה באיראן; עלי פלחיאן, לשעבר ראש המודיעין האיראני; מוחסן רבאני לשעבר הנספח התרבותי בשגרירות בבואנוס איירס ועימאד מורנייה, בעבר רמטכ"ל חיזבאללה. ניסמן טען בעבר כי החשדות לכאורה למעורבות בכירים בשלטון כוללים גם את הנשיא הקודם, קרלוס מנם (שמוצאו סורי).

בעקבות מותו של ניסמן, מיהרו בכירי הקהילה היהודית בארגנטינה לדרוש לא רק ועדת חקירה אלא גם מינוי צוות תובעים חדש לחקירת הפיגוע.

הנשיאה קירשנר. היתה מעורבת?// צילום: רויטרס

נשיא הארגונים היהודיים בארגנטינה חוליו שלוסר הגיב אמש בתדהמה. "מדובר בקטסטרופה. הפצצה שהתפוצצה בבניין הקהילה ב־94' התפוצצה אמש בשנית". גם נשיא הקהילה לאונרדו ימלניצקי אמר דברים דומים וציין כי "העבודה שעשה התובע ניסמן היא חסרת תחליף".

באופן מקאברי ניסמן התראיין לכלי התקשורת בארגנטינה כמה ימים לאחר שיצא בתלונה נגד הנשיאה. "אני עלול לצאת מת מהסיפור הזה", אמר בראיון אך הוסיף כי הראיות התומכות בדבריו לבקש חקירה נגד גורמים בממשלה "הינן מוצקות".

יו"ר התאחדות עולי אמריקה הלטינית בישראל, עו"ד לאון אמיראס, משוכנע כי התאבדותו בוימה: "איראן אחראית לכך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...