"יש טעם לפגם בקיום המשפט סמוך לבחירות"

בית הדין לעבודה קבע כי המשפט על תביעת הפיצוי של אב הבית במעון רה"מ יידחה

מני נפתלי // מני נפתלי ,
מני נפתלי // מני נפתלי

נשיאת בית הדין האזורי לעבודה בי-ם, השופטת דיתה פרוז'ינין, נענתה לבקשת המדינה ודחתה עד אחרי הבחירות את תחילת ישיבת ההוכחות בתביעת הפיצוי של אב הבית לשעבר במעון רה"מ מני נפתלי, בגין העסקה פוגענית ובשל הפרת הבטחה מנהלית כי יקבל מעמד של עובד מדינה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הנשיאה קבעה כי דחיית מועדי דיון נעשית ביד קמוצה, ואולם מהטעמים שפורטו בבקשת המדינה, יש הצדקה לדחיית מועד ישיבת ההוכחות עד אחרי הבחירות: "יש טעם לפגם בקיום ישיבת הוכחות בתיק זה בסמוך מאד למועד הבחירות, וכאשר התביעה עוסקת במעון רה"מ, ולפיכך יקבע מועד הדיון בסמוך לאחר מועד הבחירות". לפיכך נקבע התיק ל-25 במארס.

הכתבה הכי נקראת היום באתר: בשורה טובה לנהגים - חכו עוד קצת עם התדלוק

הנשיאה הוסיפה כי היא מקבלת את טענת המדינה בדבר הצורך לאפשר לה שהות מספקת להגיב על הטענות שהועלו בתצהיר התובע, בתצהירים שיוגשו מטעמו וברשימת העובדים שנטען כי עזבו את מעון ראש הממשלה. "לוח הזמנים שנקבע אכן מקשה על היערכות הצדדים", נאמר בהחלטה. "על-פי הנהוג והמקובל ניתנת לצדדים שהות רבה יותר לגיבוש גרסאותיהם ולהגשת תצהיריהם". לפיכך, מועד הגשת התצהירים מטעם המדינה נקבע לעוד חודשיים ימים.

"התובע פועל שלא בתום לב"

בבקשת המדינה, הדגישה עו"ד כוכבית נצח-דולב, המייצגת את הנתבעים, משרד רה"מ, עזרא סיידוף סמנכ"ל נכסים ומבצעים במשרד ראש הממשלה ורה"מ עצמו בנימין נתניהו -  כי  "הפרסומים בכלי התקשורת והראיונות שמסרו התובע וב"כ מלמדים כי בנוסף להליך המשפטי,  מבקש התובע, שלא בתום לב, לנהל הליך בכלי התקשורת שנועד הן להשפיע על ההליך המשפטי המתנהל בבית הדין והן לצורך מטרות שונות, ובכלל זה הכפשת ראש הממשלה ומשפחתו".

"התנהלות זו מצביעה על כך שלא מדובר בתיק רגיל העוסק בהפרת דיני העבודה. בתקופה זו של בחירות, מתחייבת זהירות שלא יעשה שימוש בהליך המשפטי למטרות שונות". לפי הדברים, המניעים והאינטרסים השונים שעומדים ביסוד הפרסומים הרבים בכלי התקשורת, ובמיוחד הראיונות האישיים של התובע, מלמדים על מהלך לרתום את ההליך המשפטי לקידום אינטרסים, ומעצימים את הפגיעה בהליך המשפטי ועלולים לפגוע בהגנת הנתבעים". התובע התנגד לבקשת המדינה וטען באמצעות עו"ד נעמי לנדאו, כי מדובר בשיקולים פוליטיים.

המקורב לליברמן שנעצר: משה ליאון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר