"נעצור את צעדי הפלשתינים באו"ם"

סנטור לינדזי גראהם מבטיח להפסיק את המימון האמריקני לאו"ם אם תקודם הצעת הפלשתינים

נתניהו והסנטור גרהאם  , צילום: לע"מ
נתניהו והסנטור גרהאם , צילום: צילום: לע"מ

הסנאטור הסנאטור האמריקני לינדזי גראהם שהגיע היום לביקור בישראל, מבהיר שיפעל לכך שהקונגרס יפסיק את המימון של ארה"ב לאו"ם – אם תקודם החלטת הפלשתינים במועצת הביטחון. לדבריו הוא יפעל כך, אם באו"ם יפעלו נגד מו"מ דו צדדי, ויחליטו על קידום צעדים חד צדדיים במועצת הביטחון של האו"ם. הסנאטור גרהאם הנו יו"ר תת וועדה לתיקצוב החוץ, וארה"ב מממנת כרבע מתקציב האו"ם. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

גרהאם נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר כי "יעשה כל מאמץ לעצור את הצעדים האלימים של הפלשתינים במועצת הביטחון של האו"ם, שנועדו לקבוע את תנאי המו"מ לשלום ולהימנע משיחות ישירות. הנשיא אובאמה אמר כבר בשנת 2011 כי צעדים חד צדדים במועצת הביטחון היא לא הזירה הנכונה לקבוע את גורל הדיון בנושא שתי המדינות. כל מאמץ של הצרפתים, הירדנים והפלשתינים להוביל את הנושא למועצת הביטחון, שייקח בחשבון אפשרות של תגובה בקונגרס שתוביל השעיית מימון לאו"ם. אנחנו לא נשב בחיבוק ידיים ונאפשר לאו"ם להשתלט על תהליך השלום". 

עוד הוסיף, כי לישראל יש תמיכה של שתי המפלגות בארה"ב וסיפר כי "בעימות האחרון עם החמאס, רפובליקאים ודמוקרטים פעלו יחד והבהירו כי אין להשוות בין הטקטיקות של חמאס, לערכיות של צה"ל. אני לא מסכים עם וועדת זכויות האדם של האום ולא מסכים למהלך של הפלשתינים באו"ם". 

התשובה לאיום האיראני: "סנקציות רבות יותר וחזקות יותר"

בנושא האיראני, הבהיר כי הקונגרס יצטרך לאשר הסכם של המעצמות עם איראן. בדבריו לראש הממשלה בנימין נתניהו, אמר: "אני כאן כדי לספר לכם, אדוני ראש הממשלה, שהקונגרס ילך בעקבותיך. בחודש ינואר הקרוב, תהיה הצבעה על הצעת חוק קירק-מננדז, חקיקת סנקציה דו-מפלגתית שלפיה אם איראן מתרחקת מהשולחן, סנקציות נגד יוטלו מחדש והסנקציות יהיו חריפות יותר. אם תהיה עסקה בין המעצמות לאיראן, הדבר חייב לבוא לאישור הקונגרס, כדי שנוכל להסיר את הסנקציות וכדי לשמש בלם נגד עסקה גרועה עם איראן. בארה"ב כששומעים על העסקה עם איראן, חושבים על צפון קוריאה. בפעם האחרונה שהקהילה הבינלאומית ניסתה לשלוט בשאיפות הגרעיניות של משטר סורר, הדבר הביא לחימוש גרעיני של צפון קוריאה. מה שהתחיל כיכולת העשרה קטנה במעקב האו"ם, הוביל לפיתוח נשק גרעיני בידי אחד המשטרים המסוכנים בעולם. אני חושש מעסקה שתאפשר יכולת העשרה לאיראן ושתוביל לגורל דומה. אתה תראה שלקונגרס יש מה לומר על כל עסקה סופית שתתקבל מול איראן", אמר גרהאם לרה"מ נתניהו. 

רה"מ נתניהו התייחס לניסוי שביצעה איראן במל"ט מתאבד: "אני לא צריך לשכנע אותך, סנטור, שהמשימה החשובה ביותר שניצבת בפנינו היא למנוע ממשטר מסוכן זה להשיג נשק גרעיני. אני מאמין שמה שדרוש הוא סנקציות רבות יותר וחזקות יותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר