"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לא לטאטא, לחטא
למפקדים הבכירים אין את הלוקסוס לשבת ולהמתין. הם חייבים תשובות - לעצמם, לצבא ולציבור
צילום: דו"צ // סא"ל חג'בי (משמאל)

לא לטאטא, לחטא

למפקדים הבכירים אין את הלוקסוס לשבת ולהמתין. הם חייבים תשובות - לעצמם, לצבא ולציבור

יואב לימור
, עודכן

הפרשה שמרחפת עתה מעל חטיבת גבעתי חמורה בהרבה מהחשדות הפליליים הכרוכים בה. היא מלמדת על משבר ערכי ומקצועי עמוק, שמחייב טיפול שורש יסודי.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

טיפול כזה אסור שיתמקד רק במישור החקירתי־משפטי. מצ"ח והפרקליטות הצבאית חייבות לעשות כמובן את עבודתן, אבל למפקדים הבכירים אין הלוקסוס לשבת בצד ולהמתין. הם חייבים תשובות - לעצמם, לצבא ולציבור. חשדות כ"כ חמורים מצריכים בדיקה מקבילה, פיקודית, שתברר מה בדיוק קרה בגדוד "צבר", אבל ככל הנראה לא רק בו; כבר עתה עולים חשדות כי אירועים חמורים התרחשו גם בגדודים אחרים בחטיבה. מצבור כזה של חשדות - הטרדות מיניות ושיבוש חקירה בפרשת המג"ד, ובמקביל טענות לשימוש לא תקין בכספי תרומות והטרדה מינית של שני חיילים בגדוד ושני מקרים של התאבדות בנסיבות מטרידות - בעייתי מכל היבט: אם במפקדת החטיבה לא ידעו מהם, נרדמו שם בשמירה; אם ידעו ולא עשו דבר (או על פי הטענות, ניסו להשקיט את העניינים) - מדובר בכשל פיקודי חמור. המג"ד סא"ל חג'בי, זכאי אמנם כל עוד לא הורשע, אבל מפקדיו טעו כאשר לא השעו אותו מוקדם יותר: העדויות יתבררו בצורה נקייה יותר כאשר פקודיו לא ירגישו מאוימים. את מה שלא עשה הצבא עשתה כרמלה מנשה, שחשפה את הפרשה וגילגלה את כדור השלג שהוביל להשעייתו מרצון של חג'בי, שספק אם תסתיים בחזרתו לגדוד. הפרשה הנוכחית תפסה את גבעתי בסיומה של תקופה טובה יחסית, ששיאה בצוק איתן. החטיבה זכתה לשבחים רבים על פעילותה, אבל גם לביקורת - סביב הפעלת כוח מופרזת בכמה מקרים וגם עקב התבטאויותיו של מפקדה, אל"מ עופר וינטר.

נראה שלעניינים האלה אין קשר לפרשה זו, אבל עם שוך הקרבות מתברר שמשהו רקוב מאוד בממלכת גבעתי. למטכ"ל ולפיקוד הדרום אין עתה ברירה אלא לפעול בנחרצות כדי להחזיר את גבעתי למסלול: זה הזמן לא לטאטא, אלא לחטא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...