ישראל ביתנו מצהירה: לא נקים ממשלה חלופית
יממה לפיזור הכנסת - ליברמן ואנשיו סותמים את הגולל על הקמת קואליציית בזק • "מקווים שהבחירות הבאות יאפשרו הקמת ממשלה יציבה"
עכשיו זה סופי? בהודעה שפרסמה מפלגת ישראל ביתנו והעומד בראשה אביגדור ליברמן, הסבירה המפלגה מדוע היא לא מוכנה להקים ממשלה חלופית ולהאריך את כהונת הכנסת - במקום הליכה לבחירות.
לדברי שר החוץ, "הקמת ממשלה חלופית עכשיו משמעותה קואליציה בת 61 חברים, שבה כל ח"כ בודד יכול לאיים ולסחוט, משמעותה המשך חוסר היציבות השלטונית לעוד כשנה - שבסופה נלך שוב לבחירות אחרישבוזבזו מיליארדים נוספים בכדי לתחזק קואליציה רעועה".
בתגובה לטענות לפיהן ישראל ביתנו פסלה את מועמדותן של המפלגות החרדיות אמרו: "מעולם לאפסלנו אף אחד, כי אנו סבורים שאין מקום לפסילות בחברה הישראלית. השיקול היחיד צריך להיות האינטרס הלאומי. גם לאחר הבחירות האחרונות ישראל ביתנו לא פסלה אף מפלגה ומי שמנע את צירוף המפלגות החרדיות לקואליציה היתה מפלגת הבית היהודי".
בסיעה קראו לערוך את הבחירות בצורה ראויה בלי שטיקים, טריקים או "תרגילים מסריחים". "אנחנו מקווים שהבחירות הבאות יאפשרו הקמת ממשלה יציבה, עם מנהיגות חזקה ואחראית, שתאפשר שלטון יציב וכהונה מלאה של הממשלה והכנסת כדי שיוכלו לשרת את הציבור באופן ראוי", סיכמו.
הצעת החוק לפיזור הכנסת, שאושרה בשבוע שעבר בקריאה ראשונה, אמורה להגיע מחר לאישור סופי בקריאה שנייה ושלישית. אבל ייתכן שאישורה הסופי של הצעת החוק יידחה למשך כמה ימים כדי למצות את כל האפשרויות לכינונה של ממשלה חלופית בהשתתפות הליכוד, הבית היהודי, ישראל ביתנו, ש"ס ויהדות התורה.
בכיר בליכוד העריך אמש כי "יש סיכוי של 50 אחוז שהחוק לפיזור הכנסת לא יובא מחר לאישור סופי, כדי להגביר את המאמצים לשכנע את שר החוץ אביגדור ליברמן לשבת בממשלה אחת עם המפלגות החרדיות." לדברי אותו גורם, "ליברמן, שישב בעבר בממשלה אחת עם המפלגות החרדיות, החליט הפעם להתנגד לכך בתוקף בשל החשש שיאבד קולות מקרב ציבור תומכיו בבחירות אם יישב בממשלה אחת עם החרדים. אולם אם הוא ישנה את עמדתו, יהיה אפשר להקים ממשלה חדשה שתישען על רוב של 61 ח"כים."
בליכוד מודעים לכך שברגע שחוק התפזרות הכנסת יאושר סופית, זו תהיה סתימת הגולל על הכנסת ,19-ה ולכן ביקשו מלכתחילה לדחות את ההצבעה בקריאה שנייה ושלישית מיום רביעי שעבר למחר.
אין חובה חוקית להביא את הצעת החוק בקריאה שנייה ושלישית השבוע. באופן תיאורטי ניתן לעכב גם את ההצבעה בקריאה סופית גם כמה שבועות ואף יותר. לכן אם יחלו התייעצויות להקמת ממשלה חלופית, יש להניח שראשי הקואליציה יעכבו את הבאת החוק לאישור סופי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו