"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ערבים יחזרו לעבוד בגנים באשקלון

הסערה שעורר ראש העיר איתמר שמעוני בדרך לסיומה • הפועלים הערבים ישובו לעיר, הילדים יפונו למתנ"ס

,עודכן
ראש עיריית אשקלון איתמר שמעוני: התקפל? // צילום: דודי ועקנין // ראש עיריית אשקלון איתמר שמעוני: התקפל?

סערתהעסקת הערביםבאשקלון בדרך לרגיעה. אחרי שראש עיריית אשקלון איתמר שמעוני, אסר על העסקת ערבים בעבודות בניין בגני ילדים, כעת מסתמן פתרון שיאפשר את המשך העסקתם בעיר.

צילום: Newsenders

על פי ההסדר המוצע, העובדים הערבים ימשיכו לעבוד בבניית מרחבים מוגנים, כשבאותם ימים יועברו הילדים למבנה אחר עד לסיום העבודות. ההצעה תוצג הערב במפגש בין ראש העירייה להורים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

בשלב זה מתבצעות עבודות לבניית ממ"דים בחמישה גני ילדים. בשני גנים, בהם מבוצעות העבודות, הילדים כבר פונו לפני מספר שבועות מהגן עד לסיום העבודות. בשלושת הגנים האחרים בהם מתקיימות עבודות, במקביל לשהות הילדים, הוחלט להפסיק את העבודות למשך שבוע. הפועלים שעבדו שם יתגברו את העבודות בשני הגנים הראשונים, ועם סיום העבודות, הם יחזרו להשלים את הבנייה בשלושת הגנים האחרים שמהם יפונו הילדים ללימודים במתנ"סים.

הנחייתו של ראש העירייה להפסיק את עבודתם של ערבים באתרי בנייה באשקלון, במיוחד בגני ילדים, עוררה זעם רב בקרב גורמים רבים. מצד שני היא גרפה תמיכה רחבה מצד אימהות והורים לילדים, הלומדים בגני ילדים ופעוטונים בעיר.

לדברי שמעוני, ההצעה שגיבש תאפשר לסיים את בניית חדרי המיגון בגנים, ובמקביל להמשיך בהעסקת העובדים הערבים. "קיימתי מספר דיונים ובחנתי מספר אפשרויות, ביניהן, שהעבודות יחלו לאחר שהילדים יעזבו את הגנים. מצד שני תיווצר בעיה כי העובדות יעשו בחושך. לבסוף נמצא פתרון טוב. חבל שההחלטה שלי, שהייתה לטובת ההורים המודאגים יצאה מכל פרופורציה. בניגוד לטענות, לא נתתי הוראה לגרש ערבים מהעיר", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר