"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המחיר של צוק איתן: צמיחה שלילית ברבעון השלישי

כלכלן: "הרכב הצמיחה חיובי; בנק ישראל ימשיך לרכוש מט"ח"

,עודכן
אילוסטרציה: קניות

הנתונים המדאיגים המצביעים על האטת המשק כבר כאן. הלמ"ס פרסם לפני שעה קלה כי המשק רשם צמיחה שלילית של 0.4%- בשלושת החודשים בין יולי לספטמבר השנה. נזכיר כי ברבעון השני של השנה צמח המשק ב-2.2% וברבעון הראשון ב-3.2%. מדובר במגמת האטה מדאיגה. אמנם במהלך החודשים הללו, התרחש מבצע "צוק איתן" שהשפיע מהותית על תוצאות הרבעון, אך בלמ"ס ציינו גם כי "הירידה בתוצר ברבעון השלישי השנה משקפת ירידות בהשקעות בנכסים קבועים וביצוא סחורות ושירותים ללא יהלומים וללא חברות הזנק ועליות בהוצאה לצריכה פרטית ובהוצאות לצריכה ציבורית."

התוצר העסקי של המשק ברבעון השלישי ירד ב-1.4%. מנגד נרשמו עליות של 3.9% בהוצאה לצריכה פרטית ו-3.1% בהוצאות הצריכה הציבורית. נרשם זינוק של 9.8% ביבוא סחורות ושירותים וירידה של 4.4% ביצוא הסחורות והשירותים.

עם זאת למרות שמדובר בנתונים מדאיגים, יש לזכור כי השפעת "צוק איתן" היתה ככל הנראה גדולה למדי וכי המבצע התרחש במהלך יותר ממחצית הרבעון השלישי. כמו כן, בלמ"ס ציינו כי "יש להתייחס לממצאים אלה בזהירות כי כידוע, קיימת אי סדירות גבוהה יחסית בסדרות הסטטיסטיקה הכלכלית בארץ. הדבר מתבטא בתנודות חריפות בנתונים הרבעוניים שמקשה על ניתוח המגמה בסדרות העתיות השונות ובמיוחד על איתור נקודות מפנה בפעילות הכלכלית. האומדנים המוקדמים על ההתפתחות הכלכלית יעודכנו עם קבלת הנתונים לחודשים החסרים."

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, הגיב לנתונים ואמר: "בסיכום הדברים, הרכב הצמיחהברבעון השלישי מצטרף למספר נתונים חיוביים שפורסמו בשבועיים האחרונים, ביניהם: עלייה בביקוש לדירות בספטמבר, הכנסות המדינה ממסים שרשמו עליה באוקטובר והשיפור באמון העסקים המקטינים את הסיכוי להורדת ריבית נוספת מצד בנק ישראל בחודש הקרוב. פעילות בנק ישראל בנושא המט"ח צפויה להתמיד."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר