טלפוניקה, מחברות הטלקום המובילות בעולם, מאחדת כוחות עם חממת VLX Ventures הירושלמית להשקעות משותפות בחברות סטארט-אפ ישראליות בתחומי וידאו, מחשוב ענן, Internet of things, big data, בתים חכמים, מיחשוב לביש ושירותי תקשורת עתידיים.
ההשקעות יבוצעו במסגרת חממת VLX Ventures, כאשר טלפוניקה תשתתף בסבבי ההשקעה בהתאם לסינרגיה עם פעילותה. עבור טלפוניקה, שיתוף הפעולה המתוכנן הוא חלק מתוכנית ה-Open Future - פלטפורמת חדשנות גלובלית המשלבת את כל היוזמות והכלים להשקעה ולתמיכה ביזמות ובחדשנות של קבוצת טלפוניקה , בינהן Wayra, Amérigo, ו-Campus Party. המיזם המשותף יציע לחברות ההזנק הישראליות ליווי וסיוע מקצועי וגישה ללמעלה מ-300 מיליון לקוחות טלפוניקה ברחבי העולם.
לדברי מנהל חממת VLX Ventures, אורי חושן, "האיחוד עם טלפוניקה הוא מהלך אסטרטגי עבור סטארט-אפים ישראלים. החיבור מציע להם "חבילה" ייחודית של תמיכה מקצועית צמודה, השקעת Seed ושותפות עם חברה גלובלית מוביל. החיבור עם טלפוניקה מספק לחברות הצעירות הזדמנות לשלב ידיים עם שחקן בינלאומי משמעותי כבר משלבי ניתוח השוק, האיפיון והפיתוח המוקדמים, וליצור עמו שותפות אסטרטגית שיכולה להפוך אותו ללקוח בינלאומי ענק."
"כחברת טלקו דיגיטלית, טלפוניקה משקיעה בחברות חדשניות ומבטיחות רבות ברחבי העולם", אומר דורון אריאל שפסר, המנהל את תחום ההשקעות ושיתופי הפעולה של טלפוניקה בישראל. "מדינת ישראל, המלאה בכשרונות מובילים ובחברות חדשניות, היא מקום מושלם לתגבור ההשקעות הפוטנציאליות. אנו בוחנים ומעריכים כל הזמן טכנולוגיות מתקדמות, ושיתוף הפעולה עם VLX Ventures יאפשר לנו לחזק שיתופי פעולה פוטנציאליים עם חברות טכנולוגיה צעירות מישראל הפועלות בתחומים המעניינים את טלפוניקה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו