החששות מעימותים בערים המעורבות בשל החפיפה בין חג הקורבן ויום הכיפורים התבדו, והיום הקדוש עבר ברחבי הארץ בשקט המאפיין אותו.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בהתאם לכך, רבים ניצלו את הכבישים הריקים כדי לרכוב על אופניים. "אין ספק שיש אווירה מיוחדת ביום הזה שאין באף יום אחר", סיפר שי ארצי מיפו.
יעל, תושבת תל אביב מציינת כי "מעולם לא צמתי ביום כיפור, אבל די בלכבד את היום הזה כדי לשמר משהו ישראלי שגדול ממך".
וכיצד היום עבר ללא חיכוכים? מוחמד ג'אבר תושב יפו, הסביר כי "אני ומשפחתי צימצמנו אישית את החגיגות שלנו. עם הבנה אפשר לפתור הכל".
מה שעוד תרם לכך, היה הכנה מוקדמת מצד הרשויות השונות. כך למשל, בלוד נערך ביום חמישי מפגש מיוחד ביוזמת ראש העיריה יאיר רביבו בו נטלו חלק שני הרבנים הראשיים וחברי כנסת יהודים וערבים וכן הקאדי הראשי והקאדי של יפו. כולם קראו לדו קיום ולכבוד הדדי.
גם בצפון היתה פעילות דומה: עיריית חיפה בשיתוף משטרת עכו ומשטרת מרחב חוף ערכו פעילות הידברות והסברה בקרב בכירים הן במגזר היהודי בעיר והן במגזר הערבי. סאמי עבוד, תושב העיר העתיקה בעכו הסביר כי "כיבדנו את השכנים היהודים שלנו ונמנענו מלהשמיע מוסיקה רועשת".
וכמובן, גם במהלך הצום הטבע המשיך לעשות את שלו, וכמה עשרות לידות נרשמו ברחבי הארץ. כך למשל בבית החולים שיבא נרשמו 33 לידות, ובבית החולים הדסה נרשמו 26 לידות. היו גם כאלו שלא הספיקו להגיע לבית החולים: שבע נשים כרעו ללדת בבתיהן ויולדו על ידי החובשים והפארמדיקים של מד"א בערים לוד, תל אביב, טייבה, ירושלים, בני ברק וקריית גת.
בהכנת הידיעה השתתפו: דן לביא, דניאל סיריוטי, שלומי דיאז, נצחיה יעקב, ומיטל יסעור בית־אורטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו