מקורביו של מפקד מחוז ירושלים, ניצב יוסי פריינטי, שנחשב מועמד מוביל במירוץ למפכ"לות ואשר הודיע שלשום במפתיע על פרישתו מהמשטרה, טוענים כי גורמים במשטרה ניסו בשבועות האחרונים להוציא לאור סיפור מעברו כדי להכפישו.
מבדיקת "ישראל היום" עולה כי מדובר במקרה שהתרחש בשנת 2009, שנבדק ונסגר בעילה של ״אין עבירה״. מהפרטים הידועים עולה כי פריינטי הגיש תלונה במשטרה נגד אישה על הטרדה. האישה נקראה לחקירה ומסרה כי הוטרדה מינית.
תלונתה הועברה לבדיקת המחלקה לחקירת שוטרים, ובסיומה של הבדיקה נמצא כי תלונת האישה אינה אמינה. "זה בדיוק המקרה שבגללו אנשים טובים מדירים את רגליהם מתפקידים בכירים״, אמר אתמול קצין משטרה בכיר.
בתוך כך, לנוכח הודעות הפרישה האחרונות של הניצבים ברונו שטיין ופריינטי, ולנוכח החקירות האחרונות של קצינים בכירים במחלקה לחקירת שוטרים בחשד להטרדות מיניות, יקיים ביום רביעי מפכ"ל המשטרה, רנ"צ יוחנן דנינו, כנס שאליו נקראו קצינים החל מדרגת נצ"מ.
בכנס אמור המפכ״ל להבהיר את האירועים האחרונים, לחדד את ערכי המשטרה ולהחדיר מוטיבציה בארגון, שסובל באחרונה מתדמית ירודה.
בינתיים, נשיא המדינה רובי ריבלין צפוי להתארח היום במשטרת ישראל ולהיפגש עם סגל הפיקוד הבכיר. המפכ"ל דנינו צפוי בהזדמנות זו להתייחס לאירועים הקשים האחרונים בארגון ולהבהיר, בין השאר, כי ״חוזקו של ארגון נמדד בשעות כאלה״.
כך או כך, מי שכבר התייחס לסוגיה היה השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ'. "אף אחד לא יצליח לדחוף אותי לעשות מהלכים שבעיניי הם לא ראויים", אמר אתמול השר בהתייחסו לקריאות של גורמים אנונימיים להקדמת מינוי המפכ"ל הבא למשטרה. אהרונוביץ' ניסה אתמול לצנן את הכותרות שדיברו על "טלטלה", ואמר כי "עזיבה של מפקד אחד או שניים, לא צריכה להביא אותי להחלטה לזרז את הגעתו של מפכ"ל חדש". בהתייחסו לשיחת הפרישה שניהל עם פריינטי, אמר כי "יוסי לא התכוון להיות במשחק הזה, ואני מקבל את רצונו. אני מעריך מאוד את הקצין הזה, וגם את ברונו שטיין".
הוא ציין כי הפגישה עם פריינטי היתה קשה. "נפגשתי עם יוסי והיתה שיחה לא פשוטה", אמר אהרונוביץ' בטקס הנחת אבן פינה למרכז כיבוי אש בבאר שבע, "הוא שטח בפניי את הבקשה לעזוב מסיבות משפחתיות אישיות".
