הישג מדעי להודו: סוכנות החלל ההודית פרסמה תמונות ראשונות של המאדים, שצילם לוויין מדעי שהגיע ביום רביעי למסלול סביב כוכב הלכת.
הלוויין אמור לחקור את האטמוספרה של המאדים כדי למצוא בה סימני חיים. זו הפעם הראשונה ששיגור בכורה של מדינה מצליח להגיע למסלול הקפה מסביב למאדים. עד כה שוגרו למאדים 51 חלליות מכדור הארץ, אולם כשני שליש מהם לא הגיעו אל הכוכב האדום. זה גם השיגור הזול ביותר שבוצע אי פעם, בתקציב של 74 מיליון דולר, כאשר הלוויין MAVEN של נאס"א, שהתייצב מעל לקוטב הצפוני של המאדים בשבוע שעבר, עלה לפחות פי עשרה. העיתונות בהודו הכתירה את ההצלחה כ"הישג היסטורי".
הלוויין, ששמו מנגליאן (רכב מאדים בשפה ההינדית) הפך את הודו למדינה הרביעית שהגיעה אל המאדים אחרי ארה"ב, ברית המועצות וסוכנות החלל האירופית. במהלך הטיסה בוצעו מן הקרקע שורה של תמרונים כדי לייצב את הטיל לכיוון המאדים ולבדוק מערכות ניהוג חדישות.
משקלו של הלוווין שבסופו של דבר יקיף את המאדים ויבצע ניסויים הוא 1,350 ק"ג. המיכשור על הלוויין נועד לבצע בדיקות על הימצאות גז מתאן באטמוספרה. ניסויים נוספים באו לבחון טכנולוגיה חדשה לניווט, לתקשורת ולמסע בין כוכבים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו