צילום: אורי לנץ // "החליטו לנסות ולהחזיר את העלייה הרוסית שנות דור לאחור", לנדבר

שרת הקליטה על אמא מחליפה: "זוועה"

פרק התכנית ששודר אתמול ממשיך לעורר תגובות חריפות • לנדבר: "לסגור את הטלוויזיה"

תכנית הריאלטי "אמא מחליפה", ששודרה אתמול בזכיינית קשת בערוץ 2 הצליחה לעורר הרבה זעם בצופים, הובילה לגל תלונות שגיעו לרשות השנייה, ואף הצליחה לעורר את זעמה של שרת הקליטה ח"כ סופה לנדבר שקראה להחרים את התכנית.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

שידור התכנית הצליח להסעיר רבים מצופיו ואף הוביל לתגובתה חריפה של שרת הקליטה, ח״כ סופה לנדבר (ישראל ביתנו) שהציעה להחרים את התכנית. "אחרי הרבה מאד זמן בחיים הציבוריים, אין לי מילים להביע את שאט נפשי. מסתבר שאחרי שנות דור בה העלייה מרוסיה התגברה על קשיים ומכשולים להשתלב בחברה הישראלית, קשיי שפה, ההבדלים המנטליים, הקושי למצוא עבודה -  כל אלה לא עזרו למפיקי ועורכי תכנית הזוועה "אמא מחליפה" אשר החליטו לנסות ולהחזיר את העלייה הרוסית שנות דור לאחור".

לנדבר הוסיפה ואמרה כי, "בבמה המכובדת בערוץ 2, שודר במהלך שעה אחת כל מה שרע בחברה הישראלית וזה נע בין כינויים כמו "רוסיה מסריחה", הטלת ספק ביהדותה  של העלייה  מרוסיה ונמשך בכישורי האמהות של "אבוי-האמא הרוסיה". לנדבר אף הציעה להחרים את התכנית ואמרה: "אני קוראת לכל מי שהחברה הישראלית והשמירה על  מרקם החיים עדין בה, חשובים לו, לזפזפ ואפילו לסגור את הטלוויזיה בזמן שידורים של תכניות כמו זו, שאני מתאפקת שלא להוסיף לה את שמות הגנאי לה היא ראויה. מוטב להקדיש קצת זמן עם המשפחה כדי לסקור את כל מה שהעליות תרמו למדינה במיוחד זו "העלייה הרוסית." תזכרו לכולנו יש ברירה אמא מחליפה? את התכנית הייתי מחליפה״ .

בפרק ששודר אתמול בתכנית "אמא מחליפה" הוצגו שתי משפחות: משפחת מזרחי מראשון לציון ומשפחת בוסולוביץ', משפחה ממוצא רוסי בה 2 אחיות חד הוריות. במהלך ערבוב המשפחות נוצרו מספר חיכוכים שכללו קללות וביטואי גזענות חמורים לעבר בנות משפחת בוסולוביץ', כגון, "רוסייה מסריחה", תוך שלילת זהותן הישראלית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...