פערים במודיעין האמריקני הם שהובילו לכישלון משימה חשאית בעומק סוריה, שמטרתה היתה חילוץ האמריקנים השבויים בידי דאעש, ובהם העיתונאים שהוצאו להורג ג'יימס פולי וסטיבן סוטלוף. כך חשף בסוף השבוע ה"וול־סטריט ג'ורנל".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
העיתון דיווח כי חיילי כוח דלתא המובחר התאמנו במשך שבועות ארוכים, לפני שפשטו ביולי על אתר לאחסון נפט בסוריה. כשהגיעו לחזית, התברר כי המשימה הוצאה לפועל מאוחר מדי. גורמים ביטחוניים בארה"ב מאמינים כי מחבלי דאעש פינו משם את החטופים ימים ספורים קודם לכן - אולי אפילו 72 שעות בלבד לפני שהלוחמים נחתו.
בליל 3 ביולי הכוח הונחת במקום, ובמהירות הכניע את המחבלים שהיו בו. אלא שחיפוש מהיר במקום העלה חרס. "המידע המודיעיני היה רחוק מלהיות מושלם", הודה בכיר אמריקני. בתום שעה ארוכה של סריקות, המריא הכוח מהמקום ויצא מסוריה בידיים ריקות. בהמשך התגלה, יש לציין, כי הוכנה תוכנית לטיסות מעל האזור כדי לכפר על פערי המודיעין, אבל בפנטגון זנחו אותה כשהגיעו למסקנה כי לא תאושר.
מקורות בצבא ובממשל דחו את הטענות, והסבירו כי במבצעים כאלו המודיעין תמיד חסר. "לא היתה כל דחייה מלאכותית במבצע", אמר דובר הפנטגון ג'ון קירבי, "מהרגע שהתוכנית הועברה לאישור שרשרת הפיקוד ועד היציאה למבצע, עבר מעט מאוד זמן, פחות מיומיים".
אגב, יותר מ־900 איש הגיעו שלשום לטקס בבית הכנסת של קהילת "בית עם" בפיינקרסט, פלורידה, שנערך לזכר העיתונאי סוטלוף.
