בית גלידה

מכונות הגלידה החדשות, המכשירים להכנת קרטיבים וכלי ההגשה המעוצבים • הכי כיף בחופש הגדול: כך תכינו עם הילדים גלידה בבית

גלידה ביתית. הכי כיף בחופש הגדול // צילום: GettyImages // גלידה ביתית. הכי כיף בחופש הגדול

גלידה היא מאכל קיצי שאהוב על כולם: גדולים וקטנים. בין שאלה טעמי סורבה או שמנת משובחת, אין ספק שמדובר במרענן הרשמי של הקיץ.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

רבים אוהבים לבקר בגלידריות ולהתלבט מול חלון הזכוכית עמוס הטעמים מה ללקק, ואחרים מעדיפים להשקיע בהכנת גלידה ביתית. "בבית עומדים לרשותנו חומרי גלם בסיסיים ביותר להכנת גלידה דוגמת חלב, שמנת, סוכר וביצים", אומר איתי רוגוזינסקי, שף ובעלי רשת הגלידריות וניליה. "יצרני הגלידה המקצועיים משתמשים בחומרי גלם נוספים שמשפיעים באופן מהותי על המרקם של המוצר הסופי. גלידה איכותית ומאוזנת צריכה להיות ביחס נכון של מוצקים מול מים שמקורם בחלב, בשמנת ובאחוז נכון של סוכרים, שיבטיחו שמרקם הגלידה לא יהיה קפוא וכי טעמה יהיה נכון".

על מנת להכין גלידת שמנת טובה בבית ממליץ רוגוזינסקי להשתמש בחלב טרי, בשמנת טרייה, בסוכר, בחלמונים ואם ניתן להשיג אז גם בסירופ גלוקוז שישפר מאוד את התוצאה. "אם מחליפים בו חלק מהסוכר, מתקבלים מרקם אלסטי ויציב יותר ומתיקות נמוכה יותר", מסביר רוגוזינסקי.

לאיכות החומרים שמהם נכין את הגלידה תהיה השפעה רבה על טעמה ועל איכותה. כך, למשל, גלידת וניל אותנטית וארומטית מציע רוגוזינסקי להכין מתרמילי וניל או מתמצית טבעית ואיכותית ולוותר על סוכר וניל או על תמציות סינתטיות.

טובה לבריאות

קיימים סוגים שונים של מכונות גלידה המתאימים להכנת סורבה או גלידות שמנת. לפני הכנסת התערובת למכונת הגלידה, רצוי לערבל אותה מהר במעבד מזון או בבלנדר מוט קטן על מנת להגיע למרקם אחיד וחלק של התערובת בטרם הקפאתה, דבר שיבטיח גלידה קרמית, אוורירית, חלקה ויציבה יותר.

סורבה הוא קינוח מרענן ולדברי רוגוזינסקי, הדבר הכי חשוב בו הוא בחירת פירות איכותיים, מזינים ובעלי ארומה חזקה, שהבשילו היטב אך לא יתר על המידה. "חשוב לזכור: אם הפרי לא טעים - גם הסורבה לא יהיה טעים. סורבה איכותי יכיל יותר מ־60% פרי, מים (עדיפות למינרליים), סוכרים ורבי סוכרים". 

גם שוחרי הבריאות ואלו מכם השומרים על המשקל יכולים ליהנות מהכנת גלידה ביתית טעימה ודלת קלוריות. "היתרון הגדול של הכנת גלידה בבית הוא שאנחנו שולטים באיכות ובמרכיבים של הגלידה", אומרת חלי ממן, המייסדת והמנהלת של רשת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא. "כשמכינים גלידה בבית יודעים מה הרכיבים, כמה מהם הוספנו ומתי הכנו".

כדי ליהנות מגלידה ולא לעלות במשקל, ממליצה ממן שהגלידה תתבסס על פירות לפי הטעם. "הקיץ עשיר כל כך בפירות, ובהם ליצ'י, אננס, דובדבנים, שזיפים ותפוחים, וכל אחד מהם יתרום צבע וטעם מצוינים לגלידה הביתית שלכם".

נוזל הגלידה יכול להיות מיץ תפוזים ומיץ רימונים. להוספת טעמים לגלידה חשוב לבחור את אלו שאינם משמינים דוגמת מיץ לימון ומקל וניל, שעדיפים על קוביות שוקולד, על דבש ועל טחינה. לחובבי התוספות מציעה ממן, במקום שוקולד, חלבה או חמאת בוטנים, לשלב בגלידה תוספות דלות קלוריות דוגמת פרי יבש, פולי קקאו או מעט קוקוס מגורד. ממן מנדבת טיפ חשוב לסיום: "שלבו את הגלידה כחלק מהתפריט. תכננו את אכילתה וכך תיהנו מפינוק יומי, וזאת בניגוד לאכילה ספונטנית של גלידה, שבה אין שליטה בכמות שאוכלים וגם לא תמיד 'זוכרים' לחשב את הקלוריות שלה".

*   *   *

אביזרים

כף גלידה מעוצבת. להשיג בפוקס הום. מחיר: 15.90 שקלים

ספר מתכוני הגלידות של בן&ג'ריס כולל את הטעמים הידועים של הרשת. להשיג בגלידריות בן&ג'ריס ובאתר: www.benjerry.co.il. מחיר: 35 שקלים

תבניות להכנת קרטיב בעיצוב ארנב בכובע. להשיג באתר: www.animi.co.il מחיר: 49.90 שקלים

כוסות גלידה עם כפית. להשיג בגולף אנד קו. מחיר: 9.90 שקלים (לכוס)

גביעי גלידה מעוצבים. להשיג בהרמוניה לבית. מחיר: 79.90 שקלים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר