הערב, דקות ספורות אחרי שנשמעה אזעקה בגוש דן, הצליחו חמישה מחבלים פלשתינים חמושים לחדור דרך הים אל שטח ישראל, קרוב לבסיס זיקים וקיבוץ זיקים.
תצפניות של צה"ל זיהו את המחבלים בעת חדירתם מהים. לפי הערכות ראשוניות מדובר בחדירה שמטרתה – חטיפת ישראלים. במהלך עימות חיילי צה"ל עם המחבלים, נפצע חייל באורח קל. חמשת המחבלים נורו ונהרגו במקום.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
במקביל, תושבי קיבוץ זיקים הונחו להישאר בבתיהם, בעוד אזעקה נשמעה ברחבי בסיס זיקים. כוחות צה"ל ממשיכים לבצע סריקות באזור.
בהמשך לאירוע, מסרה משטרת ישראל כי כוחות גדולים של במחוז דרום נמצאים בשטח וביישובים הסמוכים במטרה למנוע חדירה ולכן, הציר המוביל מזיקים לאשקלון סגור לתנועה.
מאוחר יותר, תושבי היישוב כרם שלום הונחו להיסגר בבתיהם עקב חשש לחדירת מחבלים באזור.
דובר צה"ל, תת אלוף מוטי אלמוז, התייחס לאירוע וביקש מתושבי כרם שלום להתייחס רק לכוחות הצבא שנמצאים במקום. הוא הוסיף כי במקום נמצאים כוחות גדולים מאוד. במקביל, עדויות התושבים מספרות כי בשעה האחרונה נשמע פיצוץ עז באזור. ארגון החמאס טען כי מדובר בפיצוץ מנהרה מתחת למוצב כרם שלום. עד כה, לא דווחו פרטים נוספים לגבי האירוע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו