"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אובאמה: "חיילים אמריקנים לא יחזרו להילחם בעיראק"
נשיא ארה"ב בתגובה לבקשת העזרה מבגדד: "נשלח יועצים צבאיים" • על איראן: "יכולה למלא תפקיד בהשבת הסדר על כנו"
מתנדבים עיראקים למען המשטר בבגדד, אתמול // צילום: אי.פי.אי // מתנדבים עיראקים למען המשטר בבגדד, אתמול

אובאמה: "חיילים אמריקנים לא יחזרו להילחם בעיראק"

נשיא ארה"ב בתגובה לבקשת העזרה מבגדד: "נשלח יועצים צבאיים" • על איראן: "יכולה למלא תפקיד בהשבת הסדר על כנו"

בועז ביסמוטיוני הרש
, עודכן

הדרמה בעיראק נמשכת: בזמן שארגון הטרור הג'יהאדיסטי ISIS (המדינה האיסלאמית של עיראק וסוריה הגדולה) ממשיך להתקדם ולאיים על בגדד, הגיב אתמול הנשיא ברק אובאמה לפניית השלטון העיראקי, שביקש מארה"ב לתקוף יעדים של ג'יהאדיסטים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

אובאמה אמר במסיבת עיתונאים מיוחדת אתמול בבית הלבן כי וושינגטון תשלח 300 יועצים צבאיים לעיראק, אולם לא תשתתף בלחימה. עם זאת, הוא לא שלל את האפשרות של תקיפות "ממוקדות" בעתיד. לדברי אובאמה, "חיילים אמריקנים לא יחזרו להילחם בעיראק, אך יסייעו להילחם בטרוריסטים המאיימים על העם העיראקי, על האזור ועל האינטרסים האמריקניים".

הנשיא האמריקני קרא לממשל בבגדד, שעימו יש לארה"ב יחסים רעועים, למשול ב"אג'נדה כוללנית יותר", כדי להבטיח שהמדינה לא תיגרר למלחמת אזרחים.

אובאמה הודיע על ההחלטה, שתעמיד את מספר הכוחות האמריקניים שנשלחו לעיראק ולסביבתה בתקופה האחרונה על קרוב ל־600 איש, בתום ישיבה ארוכה עם הצוות הביטחוני שלו. "אין לנו דרך לפתור בפשטות את הבעיה הזו בשליחת עשרות אלפי חיילים ובהתחייבות לקורבנות וכספים שכבר ביזבזנו בעיראק", סיכם הנשיא, "בסופו של דבר, זה משהו שהעיראקים יצטרכו לפתור בעצמם".

אובאמה אמר גם כי "איראן יכולה למלא תפקיד קונסטרוקטיבי בהשבת הסדר על כנו בעיראק, אם תשלח לממשלה בבגדד אותו המסר ששולחת ארה"ב. כאוס בעיראק, שגובלת באיראן, אינו ככל הנראה אינטרס של טהרן". הנשיא סייג ואמר כי "אם באיראן מבקשים להתערב רק ככוח צבאי מטעם השיעים, זה רק יחמיר ככל הנראה את המצב".

ההערכה היא כי המצב הקריטי בעיראק והסכנה האמיתית כי המדינה תיפול בידי ארגון ג'יהאדיסטי, יחייבו את ארה"ב לפעול ולשלוח בהמשך כוחות גדולים יותר. יש לזכור כי אובאמה פינה ב־2011 את הכוחות האמריקניים מעיראק.

בינתיים, מעודדים מהצלחתם בעיראק ואף בסוריה, חשפו אתמול המורדים הסונים את היעד הבא שלהם - ירדן. ידיעות המדווחות על כך שעיראק פינתה את כוחותיה מערים במערב המדינה, הסמוכות לגבולה עם ירדן, גרמו לעמאן לחוש מאוימת. ירדן הגבירה את האבטחה שלה סמוך לגבול עם עיראק. בירדן מודעים לתנועה של סלפים ושל קיצונים ג'יהאדיסטים בתחומה מאז תחילת מלחמת האזרחים בסוריה. גורמים אלה נכנסים לתחומה לעיתים עם הפליטים הסורים. דובר של המורדים חשף כי הארגון הקיצוני הסוני הזרים 3 מיליון דולר לתוך הממלכה ההאשמית כדי לגייס פעילים.

בתוך כך, עיתון ה"ניו יורק טיימס" מדווח כי עם הקיצונים הפועלים בעיראק משתפים פעולה נאמניו של סדאם חוסיין, שרואים בפעילות ארגון המדינה האיסלאמית של עיראק וסוריה הגדולה דרך לנקום בראש הממשלה נורי אל־מאלכי, שטיפח את השיעים במדינה על חשבון הסונים מאז קריסת משטרו של סדאם חוסיין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...