היוש פאיוש

עם נקטרינות קיציות, עם פירות יער חמצמצים או עם שוקולד עשיר - שלושה מתכונים לפאי קליל וטעים במיוחד

כשאני חושב על טארט או על פאי אני חושב על עוגות קלילות, שמתאימות במיוחד לעונה החמה בשנה. בחרתי במתכונים שיש בהם שילובים שונים ומעניינים, ושאפשר להכין בקלות יחסית לכל אירוח. 

צילום: איתיאל ציון

פאי פירות יער

טארט קיצי ואלגנטי, משלב מתיקות וחמיצות ומשאיר טעם של עוד. ההכנה רק נראית מסובכת, אך למעשה היא די פשוטה ושווה את ההשקעה. שימו לב והקפידו על קירור הקלתית לפני האפייה. 

לקלתית (לכ־10 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ או תבנית בקוטר 24 ס"מ): 

• 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 

• 50 גרם סוכר (1/4 כוס) 

• 1 ביצה מידה L 

• 210 גרם קמח (1/2 1 כוסות) 

• 1/2 כפית אבקת אפייה 

לקרם שקדים: 

• 150 גרם חמאה רכה

• 150 גרם סוכר (3/4 כוס) 

• 2 ביצים מידה L 

• 150 גרם שקדים טחונים 

• כף קורנפלור 

• כפית תמצית וניל 

לקצפת וניל: 

• מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) 

• כף אינסטנט פודינג וניל 

לקישוט: 

• פירות יער (פטל, אוכמניות, דומדמניות) 

• אבקת סוכר

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר במהירות בינונית. בהדרגה מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח, מנמיכים את המהירות, מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל עד לאחידות. מעבירים למשטח מעט מקומח, יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ וממנו צרים עיגול בקוטר 26 ס"מ או 10 עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבניות משומנות קלות, מחוררים את התחתית במזלג ומחזירים למקרר לחצי שעה נוספת. 

לקרם: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה, מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל כ־2 דקות נוספות. מוסיפים את השקדים והקורנפלור וממשיכים במהירות איטית־בינונית עד שנבלעים בתערובת, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים דקה נוספת. יוצקים את הקרם על הקלתית ומעבירים למקרר לחצי שעה. מחממים תנור ל־170 מעלות. אופים 15-20 דקות עד להזהבה, מצננים היטב. 

מקציפים שמנת ופודינג לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על הטארטים. מפזרים מעל את פירות היער, בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים. 

קיפוד שוקולד

פאי בעל "לוק" מגניב - וכדי שייצא טעים ובעל מראה מושלם חשוב להקפיד על אופן ההכנה ועל השלבים. חשוב גם להקפיד על סוג השוקולד, שיהיה בעל לפחות 60% מוצקי קקאו. רצוי מאוד לתת לציפוי מנוחה בת 5 שעות מחוץ למקרר, כדי לקבל קרם שיהיה אלסטי ונוח ליצירת ה"קוצים". 

לקלתית (ל־10 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ או ל־2 תבניות אינגליש קייק):

• 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 

• 50 גרם סוכר (1/4 כוס) 

• 1 ביצה מידה L 

• 210 גרם קמח (1.5 כוסות) 

• 1/2 כפית אבקת אפייה 

לקרם שקדים: 

• 100 גרם חמאה קרה

• 100 גרם סוכר (1/2 כוס) 

• 1 ביצה מידה L 

• 100 גרם שקדים טחונים

• כף קורנפלור 

• כפית תמצית וניל 

לנשיקות מרנג: 

• 2 חלבונים מביצים מידה L 

• 50 גרם סוכר (1/4 כוס) 

• 50 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס) 

לציפוי: 

• מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) 

• 300 גרם שוקולד מריר קצוץ 

לקישוט: 

• אבקת קקאו

מתחילים בציפוי: בסיר מרתיחים את השמנת המתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומצננים מחוץ למקרר כ־5 שעות, עד שהציפוי מגיע למרקם נוח למריחה. 

מרנג: מחממים תנור ל־130 מעלות. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב מאוד ומקפלים לתוכו בעדינות אבקת סוכר. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בקוטר 1/2 ס"מ ומזלפים נשיקות בקוטר 2-3 ס"מ בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כשעה, עד שהנשיקות נפרדות מהנייר, ומצננים. 

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר במהירות בינונית. בהדרגה מוסיפים את הביצה ורבע מכמות הקמח, מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח, יוצרים צורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. 

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ וממנו צרים עיגול בקוטר 26 ס"מ או 10 עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבניות משומנות קלות, מחוררים את התחתית במזלג ומחזירים למקרר לחצי שעה נוספת. 

קרם: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר לתערובת תפוחה, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל כ־2 דקות. מוסיפים שקדים וקורנפלור וממשיכים במהירות איטית־בינונית עד שנבלעים בתערובת. מוסיפים תמצית וניל ומערבלים עוד דקה. ממלאים את התבניות עם הבצק בקרם עד מחצית מגובהן ומעבירים למקרר לחצי שעה. 

מחממים תנור ל־170 מעלות, אופים 15-20 דקות עד להזהבה ומצננים. מניחים את הנשיקות על הפאי האפוי (3 נשיקות לטארט), ומורחים מעל ציפוי שוקולד עד לכיסוי מלא. בעזרת סכין יוצרים את הקוצים - נוגעים בקרם ומושכים מעלה בתנועה מהירה. מפזרים אבקת קקאו ושומרים במקרר עד 3 ימים. 

 

טארט נקטרינות וקרם פקאן

טארט עם פירות חמצמצים בשילוב קרם פקאן ושקדים מנצח. אם תבקשו לגוון, את הנקטרינות תוכלו להחליף בשזיפים או בתאנים ואת הפקאנים להחליף באגוזי לוז או פיסטוקים. 

לקלתית (לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או ל־2 תבניות אינגליש קייק): 

• 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 

• 50 גרם סוכר (1/4 כוס) 

• 1 ביצה מידה L 

• 210 גרם קמח (1.5 כוסות) 

• 1/2 כפית אבקת אפייה 

לקרם פקאן: 

• 150 גרם חמאה רכה 

• 150 גרם אבקת סוכר (1/4 1 כוסות) 

• 2 ביצים 

• כף קמח 

• 100 גרם שקדים טחונים 

• 50 גרם פקאנים טחונים 

• כף רום נגריטה (רום כהה)

לציפוי: 

• 8-7 נקטרינות חצויות ומגולענות לרבעים 

לזיגוג: 

• 2 כפות ריבת משמש חלקה 

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר במהירות בינונית. בהדרגה מוסיפים את הביצה ורבע מכמות הקמח, מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח, יוצרים צורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. 

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ וממנו צרים שני מלבנים בגודל 30X10 ס"מ או עלה בקוטר 26 ס"מ. מעבירים את העלה לתבנית משומנת קלות, מחוררים את התחתית במזלג ומחזירים למקרר לחצי שעה נוספת. 

קרם פקאנים: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית, מוסיפים ביצים ומערבלים כ־2 דקות. מוסיפים קמח, שקדים טחונים, פקאנים ורום ומערבלים במהירות איטית־בינונית עד שנבלעים בתערובת. 

מזלפים את הקרם על הקלתית הקרה ומחליקים. מסדרים את הנקטרינות בעמידה על הקרם (הן ייפלו במהלך האפייה וזה בסדר) ומעבירים למקרר לחצי שעה. מחממים תנור ל־170 מעלות ואופים כ־35 דקות עד להזהבה. בסיר קטן מחממים את הריבה עם 2-3 כפות מים תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מברישים בעדינות את הנקטרינות. שומרים במקרר עד 3 ימים, מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר