למרות שלל ההצעות והפיתויים שיש לדיוויד בלאט מבחוץ, במכבי ת"א מאמינים שהמאמן הצהוב יישאר במועדון. התחושה בתוך הקבוצה היא שבלאט יעדיף להישאר במסגרת חוזה חדש וארוך טווח.
במכבי ניהלו לאחרונה מגעים שקטים עם בלאט ושני הצדדים יודעים פחות או יותר מה יהיו תנאי החוזה החדש שייחתם: בין שלוש לארבע שנים עם שכר שנתי של כמיליון דולר (עומד היום עם 700 אלף).
שני הצדדים סיכמו ביניהם על האצת המגעים עם תום העונה, כלומר מחרתיים. עם זאת, גם במועדון מודעים ללחצים שיש על בלאט ממקומות אחרים ויודעים שהכל יכול לקרות.
רייס מעל כולם
הסרט בכיכובו של טייריס רייס מסרב להסתיים. משחקן ספסל, כזה שכמעט עזב באמצע העונה, הוא הפך לאחד הרכזים הטובים באירופה ואחד הגדולים שהיו במכבי. כל זה בתוך חצי עונה.
"זו אחת ההצגות היותר גדולות של רכז במכבי ואימנתי כאן כבר כמה רכזים גדולים. הוא לא נופל מהם", אמר שלשום דיוויד בלאט אחרי הניצחון במשחק הגמר הראשון.
למאמן מכבי יש האינדיקציה הכי טובה. מאז תחילת שנות ה־2000, בערך מהתקופה שבה הוא הגיע לקבוצה, עברו בה לרכזים זרים (גם בהשפעת הגידול בכמות הזרים) אחרי שעד אז העמדה הזו היתה בידיים ישראליות.
מאז שיחקו במכבי לא מעט רכזים גדולים: אריאל מקדונלנד, שאראס, וויל סולומון, וויל ביינום, קרלוס ארויו, ג'רמי פארגו ותקופה קצרה גם ג'ורדן פראמר. אפשר לומר עכשיו בפסקנות שרייס נכנס לרשימת הגדולים ביותר בחבורה הזו והוא רק בתחילת דרכו בקבוצה. מישהו היום מתגעגע למשל לג'רמי פארגו?
התצוגה של רייס בחיפה היתה אולי הטובה ביותר שלו העונה. שוב זה קרה ב"מאני טיים" כשהקבוצה היתה צריכה אותו. מישהו זוכר שמכבי משחקת בסידרה בלי יוגב אוחיון?
רייס לא רק נמצא בכושר נפלא והשתלט לגמרי על עמדת הרכז, הוא גם נמצא בכל הצמתים המרכזיים של מכבי בזמן האחרון, כאלה שקובעים עונה שלמה: המשחק הראשון בסידרה ההצלבה במילאנו, חצי גמר הפיינל פור מול צסק"א והמשחק שלשום, שיש סיכוי טוב שנתן למכבי את האליפות.
רייס נשאר צנוע למרות הכל. "לעולם לא אדבר על עצמי", הוא אומר, "בלי כל השחקנים והצוות המקצועי זה לא היה עובד. כל אחד תרם במשחק הזה ושום דיבור על הופעה של מישהו כזה או אחר לא רלוונטי".
"אני זוכר את כל הספקות שהיו כשהבאנו אותו", אומר ניקולה ווייצ'יץ', "אבל ידענו מה אנחנו מביאים. נעשתה כאן עבודת סקאוטינג ברמה הגבוהה ביותר שלא קשורה רק ליכולות למשחק שלו. הוא שייך היום לדרגה הכי גבוהה של הרכזים באירופה".
אם את העונה הזו פתח רייס כעוד שחקן בקבוצה, את העונה הבאה הוא כבר יחל כבסיס של מכבי ת"א, מודל 2014/15.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

