"הכי טוב בשבילי לא להמשיך"
רשמית: גרינברג נפרד מירושלים • המאמן רמז למחלוקת עם ההנהלה: "הגעה לגמר הפלייאוף היתה קנה המידה היחיד להצלחה" • קטש ושמיר המועמדים הבולטים כרגע

אף אחד לא הופתע, אבל מאתמול זה רשמי: בראד גרינברג לא ימשיך בהפועל ירושלים. למאמן היה חוזה לשלוש שנים, אך לקבוצה היתה אופציה לצאת ממנו אחרי עונה וזה מה שהיא בחרה לעשות. כבר אחרי ההפסד בחיפה בשבוע שעבר, שסיים לה את העונה, היה ברור שגרינברג יסיים את דרכו במועדון.
מובן שלסיומת הלא טובה היה חלק מרכזי בכך. ירושלים לא הגיעה לגמר הפלייאוף לאחר הפסד 3:1 לחיפה בסידרה שבה היא נראתה רע מאוד, גם אם מתחשבים במצבה הבריאותי הלא פשוט. מירושלים נמסר אתמול: "הנהלת הקבוצה מבקשת להודות לבראד על העונה האחרונה. גרינברג הוא מקצוען וג׳נטלמן אמיתי והיה לנו הכבוד לעבוד איתו בעשרת החודשים האחרונים". בקבוצה אמרו אתמול שלא מדובר בפיטורים, אלא בשימוש בסעיף בחוזה שאיפשר לה להפסיק את ההתקשרות אחרי עונה אחת.
גרינברג עצמו הקפיד אתמול בתגובתו להבדיל בין התחושות בחדר ההלבשה של הצוות המקצועי והשחקנים לבין מי שכינה "אלה מחוץ לחדר ההלבשה": "אני מאוד גאה במה שעשינו העונה. הרקורד שלנו מדבר בעד עצמו. סיימנו את העונה עם מאזן 7:21, עשינו רצף היסטורי של ניצחונות, הגענו לרבע גמר היורוקאפ, החזרנו את מלחה למה שהוא היה עם כדורסל מהנה ולא אנוכי. תמיד אסתכל על העונה הזו בגאווה".
"ההערכה לקבוצה גדלה מאוד העונה", הוא מוסיף, "עזבתי את הקבוצה במצב הרבה יותר טוב ממה שהיא היתה כשקיבלתי אותה. אני לא מופתע ממה שקרה מכיוון שאני יודע שמחוץ לחדר ההלבשה לא הרגישו כמוני. בשבילם הגעה לגמר הפלייאוף היה קנה המידה היחיד להצלחה. הכי טוב בשבילי לא להמשיך בגלל שהיה פער בהגדרה שלי ושל 'אלה מחוץ לחדר ההלבשה' להצלחה".
כרגע נראה שהמאמן הבא של הקבוצה יהיה דן שמיר או עודד קטש, אבל ייתכנו עוד התפתחויות רבות. אם דיוויד בלאט יגיע לצסק״א מוסקבה הוא ירצה בוודאי בהישארות שמיר במועדון. אם דני פרנקו לא ימשיך במכבי חיפה הוא יהפוך למועמד רציני לקבוצה מהבירה ואין לפסול גם פנייה לארז אדלשטיין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו