אחרי כל הגבינות המתוקות של החג, בחרתי להביא לכם שלושה מתכונים מגוונים של עוגיות בעלות מכנה משותף אחד - הפריכות. אלו עוגיות בעלות חיי מדף ארוכים (אף על פי שהן נגמרות מהר) אך חייבים לשמור אותן בכלי סגור.
כפתורי ריבת חלב ומרנג
את הבסיס של העוגייה כולם מכירים - עוגיית חמאה. גם את החלק העליון של העוגייה כולם מכירים - מרנג, "נשיקה". אבל את השילוב בין שניהם לא כולם מכירים - שילוב מנצח וטעים להפליא, עם תוספת של ריבת חלב באמצע, שאם תרצו תוכלו להחליף בגנאש שוקולד מריר איכותי.
למרנג - "נשיקות" (לכ־35 עוגיות):
• 80 גרם (2 יחידות) חלבונים מביצה מידה L
• 80 גרם סוכר (1/2 כוס פחות 2 כפות שטוחות)
• 80 גרם אבקת סוכר מנופה (3/4 כוס)
לעוגיות חמאה:
• 200 גרם חמאה רכה
• 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
• 1 כפית תמצית וניל איכותית
• קורט מלח
• 300 גרם קמח מנופה
(2 כוסות + 2 כפות)
• 150 גרם ריבת חלב למילוי
מתחילים במרנג: מחממים תנור ל־110 מעלות. מקציפים חלבונים עד לקבלת קציפה לבנה ורכה. מוסיפים את הסוכר תוך כדי פעולת ההקצפה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. עוצרים את פעולת המיקסר ומקפלים את אבקת הסוכר פנימה (רצוי לסנן את אבקת הסוכר לפני). מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פיית זילוף חלקה בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים גבעות בגודל אחיד בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ־45 דקות עד שעה, ומקבלים עוגיות נשיקה הנפרדות בקלות מנייר האפייה.
לבצק: מעלים את חום התנור ל־180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר במהירות בינונית כ־4-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ואווירית. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תמצית הווניל, המלח ומחצית מכמות הקמח. מערבלים כ־30 שניות נוספות, עוצרים, מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים לערבל כדקה. מעבירים את התערובת הפירורית למשטח עבודה מקומח מעט, לשים עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכ־30 דקות.
חוצים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ בעזרת מערוך מקומח. קורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ ומסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ זה מזה. אופים 12-15 דקות עד להזהבה. מצננים את העוגיות והנשיקות היטב, ולאחר מכן מרכיבים: מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף ומזלפים על העוגיות ריבת חלב ומעליה מניחים מרנג.
ביסקוטי שקדים ואגוזי לוז בניחוח לימוני
עוגיות ביסקוטי קשות ופריכות שממש דורשות טבילה בכוס קפה או תה. עוגיות שדורשות פעמיים אפייה, אך הן לא קשות להכנה. הפעם החלטתי לשלב בהן שקדים ואגוזי לוז אך אפשר לשלב בהן מה שרק תבחרו: אגוזים, פיסטוקים, שוקולד צ'יפס, פירות יבשים מסוכרים ועוד.
החומרים (לכ־30 עוגיות):
• 200 גרם קמח מנופה (1.5 כוסות פחות כף)
• שקית אבקת אפייה (10 גרם)
• 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
• שקית סוכר וניל (10 גרם)
• 125 גרם שקדים (לא קלופים)
• 50 גרם אגוזי לוז שלמים וקלויים
• קליפה מגוררת מלימון קטן
• קורט מלח
• 2 ביצים מידה L
בקערה גדולה מערבבים את החומרים (מלבד הביצים) בעזרת כף עץ. מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבב, עד לקבלת תערובת פירורית. מקמחים את משטח העבודה מעט ועליו לשים את התערובת הפירורית עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים גליל בצק ברוחב 6-7 ס"מ ובאורך 30 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקרר ל־30 דקות.
מחממים תנור ל־170 מעלות, אופים בו את הגליל 25-30 דקות עד להזהבה קלה ומצננים. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי ס"מ בסכין ארוכה ומשוננת. מסדרים את הפרוסות על רשת התנור (אין צורך במרווחים) ואופים כ־10 דקות עד שהעוגיות יבשות לחלוטין. שומרים בכלי אטום עד 10 ימים.
עוגיות סנדוויץ' נוטלה
עוגיות חמאה עם טוויסט טעים, המוכרות עם ריבת תות אך הפעם החלטתי לשנות מעט. הן לא גדולות וללא חור באמצע העוגייה, אלא מקושטות במקופלת משוקולד לבן ושוקולד חלב. מבטיח לכם שהילדים ואתם תשתגעו עליהן.
לבצק (לכ־35 עוגיות):
• 170 גרם חמאה רכה
• 120 גרם אבקת סוכר מנופה (כוס)
• 350 גרם קמח מנופה (2.5 כוסות)
• 1 ביצה מידה L
• 1 חלמון
• 5 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
• כפית תמצית וניל
• קליפה מגוררת מ־1/4 לימון
למלית:
• 150 גרם שוקולד נוטלה
לקישוט:
• 1 מקופלת לבנה מפוררת
• 1 מקופלת חומה מפוררת
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר כ־2 דקות לתערובת אחידה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את החמאה מדופנות הקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים במהירות איטית במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכ־30 דקות. מחממים תנור ל־170 מעלות.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות. מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווח 1 ס"מ זו מזו. אופים כ־13 דקות עד להזהבה קלה ומצננים. מעבירים את ממרח הנוטלה לשקית זילוף, הופכים מחצית מן העוגיות ומזלפים עליהן נוטלה. מערבבים את פירורי המקופלת בקערה קטנה, סוגרים את העוגיות, ומעטרים את שולי העוגייה במקופלת.
shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו